Ξανά ο Βούκιτς(ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 1-0)

Με γκολ του Βούκιτς στο 58΄ ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Πλατανιά στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο «δικέφαλος» του Βορρά έφτασε στην 4η νίκη του, ενώ για τους Χανιώτες ήταν η πρώτη εφετινή ήττα μετά από τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες.

Πέρασαν 37 λεπτά για να κάνει ο ΠΑΟΚ την πρώτη του τελική προσπάθεια. Από λάθος απομάκρυνση του Φαΐσκα και την κόντρα πάνω στον Αθανασιάδη, ο Στοχ έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή και με αριστερό σουτ την έστειλε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιωργαλλίδη.

Ο Πλατανιάς ήταν η ομάδα που ήλεγξε το ματς στο πρώτο ημίχρονο. Με πολύ καλή τακτική από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, οι Χανιώτες «μπλόκαραν» τα ατού των γηπεδούχων και πέραν από το σουτ του Στοχ δεν κινδύνευσαν καμία άλλη φορά. Η καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου, μάλιστα, ανήκε στους φιλοξενούμενους. Στο 31΄ ο Ναζλίδης βρέθηκε σε θέση βολής από το ύψος της περιοχής, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν εύκολη «λεία» για τον Χακόμπο. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους οπαδούς των γηπεδούχων να αποδοκιμάζουν τους παίκτες για την άσχημη εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο.

Η είσοδος του Σβόνιμιρ Βούκιτς με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αντί του Σαλπιγγίδη, έμελλε να αποδειχθεί καθοριστική για την εξέλιξη του ματς. Ο Κροάτης στράικερ, όπως έκανε και την περασμένη Πέμπτη με τη Σαχτέρ Καραγκάντι (πέτυχε το γκολ της νίκης στο 90΄), έτσι και σήμερα, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 46΄ και μετά από 12 λεπτά άνοιξε το σκορ «λυτρώνοντας» το μέτριο ΠΑΟΚ (1-0). Οι Κρήτες είχαν δοκάρι στη συνέχεια με το απευθείας φάουλ του Ναζλίδη, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση.



Διαιτητής: Δ.Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες: Βούκιτς, Λάζαρ, Βίτορ - Τόρες, Ζουμπουλάκης



Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χούουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Λίνο (77΄ Σκόνδρας), Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Λάζας, Λούκας, Τζιόλης, Στοχ, Αθανασιάδης (73΄ Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (46΄ Βούκιτς)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιωργαλλίδης, Ράφαελ, Ζουμπουλάκης, Φαΐσκα, Φερνάντες, Τετέ (75΄ Στόλερ), Αγκιλέρα, Μοράλ (64΄ Πόποβιτς), Γουνδουλάκης (64΄ Μπέλιτς), Τόρες, Ναζλίδης

Πηγή: skai.gr