«Ο Ολυμπιακός δεν θα είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλός μας στο πρωτάθλημα»

Απάντηση στο εξώδικο της ΚΑΕ Ολυμπιακός στον ΕΣΑΚΕ με την οποία οι «ερυθρόλευκοι» ζητούσαν από τη διοργανώτρια Αρχή της Α1 να τους δώσει αντίγραφα των συμβολαίων της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν η δήλωση «βόμβα» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, κατά την κλήρωση του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2013-14 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.

«Ελπίζω το πρωτάθλημα να τελειώσει μέσα στις τέσσερις γραμμές και όχι έξω από αυτές. Με λύπη μου διαπιστώνω πως οι αδελφοί Αγγελόπουλοι (ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός) δεν είναι σήμερα εδώ. Θα ήθελα να τους απευθύνω ένα μήνυμα: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί,» είχε πει ανεβαίνοντας στο βήμα ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κουνώντας μάλιστα κάποια... χαρτιά που κρατούσε στο χέρι καθώς έλεγε αυτά τα λόγια.

Κατά την αναχώρησή του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε με νόημα: «Ο κ. Αγγελόπουλος κατάλαβε ακριβώς τι ήταν αυτά τα χαρτιά που κρατούσα στα χέρια μου». Στη συνέχεια δήλωσε ενόψει του ντέρμπι αιωνίων στην πρεμιέρα στο ΣΕΦ, σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών λόγω της τιμωρίας της έδρας του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός δεν θα είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλός μας στο πρωτάθλημα. Με βάση τα ρόστερ που υπάρχουν μέχρι τώρα, το Ρέθυμνο έχει καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Ετσι κι αλλιώς όλοι θα παίξουμε με όλους. Δεν έχει σημασία». Ο Γιαννακόπουλος πρόσθεσε: «Ελπίζω να γίνει ένα πρωτάθλημα που θα μείνει μακριά από τη βία. Δίχως να υπάρχουν αντιπαλότητες που δεν συνάδουν με το πνεύμα του αθλητισμού. Το πρωτάθλημα να κριθεί εντός των αγωνιστικών γραμμών και όχι όπως έγινε πέρσι και αντιπρόπερσι. Να έχουν όλοι υγεία. Πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να βάλουν στοπ στη λεκτική βία. Δεν πρέπει να υπάρχουν βωμολοχίες στα γήπεδα γιατί από εκεί ξεκινάει κάθε μορφή βίας. Σε τέτοια κρούσματα οι διαιτητές οφείλουν να σταματούν το παιχνίδι, να αδειάζουν τα γήπεδα μέχρι να καταλάβει ο κόσμος».
Πηγή: skai.gr