Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά την Ευρωλίγκα

H αμφισβήτηση, η εις βάρος του έντονη κριτική και η ειρωνεία, που συνόδευαν τις επιλογές και την καθοδήγηση του Γιώργου Μπαρτζώκα από την αρχή της φετινής χρονιάς, «κλειδώθηκαν» ερμητικά στο ντουλαπάκι των «ερυθρόλευκων» αποδυτηρίων στην «Ο2 Αρίνα» του Λονδίνου, αμέσως μετά την καθολική επικράτηση των πρωταθλητών Ευρώπης στον ημιτελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας του πολύπειρου Έτορε Μεσίνα. Κερασάκι στην... τούρτα που προσέφερε ο Έλληνας τεχνικός στους απανταχού επικριτές του; Ένα νέο ρεκόρ στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στη δεύτερη θητεία του στην Ευρωλίγκα (2010 με Μαρούσι) και στην πρώτη παρουσία του σε φάιναλ φορ, πέτυχε αυτό που δεν μπόρεσαν οι Γιάννης Ιωαννίδης και Παναγιώτης Γιαννάκης σε τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκή διασυλλογικής διοργάνωσης: την κατάκτηση του τίτλου! Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, με παρακαταθήκη την περσινή επιτυχία του Ντούσαν Ίβκοβιτς, κατάφερε μετά τη νίκη και επί της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό να γίνει ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά την κορυφή της Ευρωλίγκας!

Ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής του 2010, μετά τις κινήσεις ματ στο στήσιμο του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ του Έτορε Μεσίνα, στον οποίο απογοήτευσε για πρώτη φορά τον Ιταλό τεχνικό σε ημιτελικό φάιναλ φορ (είχε μέχρι φέτος 8/8 νίκες), τις επανάλεβα και απέναντι στον επίσης «rookie» σε φάιναλ φορ Πάμπλο Λάσο της Ρεάλ Μαδρίτης και αναδείχθηκε άρχοντας της σκακιέρας.

Μάλιστα, ο Μπαρτζώκας έγραψε με ανεξίτηλα γράμματα ακόμη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, καθώς συνεχίζοντας την περσινή επιτυχία του Ιβκοβιτς, οδήγησε τον Ολυμπιακό σε διαδοχικούς τίτλους, κάτι που δεν έχει πετύχει καμία ελληνική ομάδα στην ιστορία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Πηγή: skai.gr