Κλείσιμο

Πασχαλινά τουρνουά σχολών ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού

Οι Σχολές Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού, το δίκτυο ακαδημιών με τις 60 Σχολές ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και σε άλλες 7 χώρες, ανακοινώνει τη διοργάνωση για 7η συνεχή χρονιά, των μεγάλων πασχαλινών τουρνουά με την ονομασία Green Youth Cup 2013.

To Green Youth Cup 2013 θα διεξαχθεί στην Παραλία της Κατερίνης στις 28 Απριλίου με 1 Μαΐου και στο Λουτράκι Κορινθίας στις 8-12 Μαΐου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αποκλειστικά ακαδημίες του Δικτύου των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού στις κατηγορίες Παιδικό, Προπαιδικό και Junior.

Στην Κατερίνη, οι συμμετέχουσες ελληνικές σχολές ποδοσφαίρου θα προέρχονται κυρίως από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία και ο αναμενόμενος αριθμός των αθλητών ανέρχεται περίπου στους 200.

Μία βδομάδα μετά ξεκινά το δεύτερο τουρνουά που αφορά κυρίως σχολές ποδοσφαίρου από την Αττική, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, τους νήσους Αιγαίου, την Κρήτη, τους νήσους Ιονίου και την Κύπρο.

H διοργάνωση θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της πρότυπης αθλητικής κατασκήνωσης Sportcamp στο Λουτράκι, με τους συμμετέχοντες αθλητές να ανέρχονται περίπου στους 300.

Σημαντική καινοτομία συνιστά το γεγονός ότι στους αγώνες δεν θα τηρηθεί βαθμολογία, ούτε θα υπάρξουν ομαδικές ή ατομικές διακρίσεις, καθώς η φιλοσοφία των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού εστιάζει στην ανάδειξη του "ευ αγωνίζεσθαι" και στην επιβράβευση της συμμετοχής.

Η μόνη ατομική διάκριση που θα δοθεί αφορά στον αθλητή κάθε κατηγορίας που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στο "fair play", ενώ σε όλους ανεξαιρέτως τους συμμετέχοντες θα δοθούν μετάλλια και δώρα και σε όλες τις ακαδημίες κύπελλα συμμετοχής.

Στην οργανωτική ομάδα συμμετέχουν 25 εθελοντές του τμήματος Αθλητικής Διοίκησης της Σπάρτης, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους συμμετέχοντας στην παραγωγή μίας μεγάλης διοργάνωσης.

Και τα δύο τουρνουά θα κλείσουν με τις τελετές βράβευσης, ενώ θα ακολουθήσουν εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή των αθλητών και των συνοδών τους.

Ευχαριστούμε την adidas για τη χορήγηση αθλητικού υλικού, την Avance Rent a Car για την υποστήριξη στις μεταφορές και την 3Ε για το ισοτονικό ποτό Powerade στα τουρνουά του Green Youth Cup 2013.
Πηγή: skai.gr