ΕΠΟ: Ισόβιος αποκλεισμός από όλες τις Εθνικές Ομάδες για Κατίδη! Αντιδράσεις

Με ισόβιο αποκλεισμό από όλες τις Εθνικές Ομάδες τιμωρήθηκε από την ΕΠΟ ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Γιώργος Κατίδης για τον πανηγυρισμό του σε ματς του Σαββάτου που παρέπεμπε σε ναζιστικό χαιρετισμό.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συνεδρίασε εκτάκτως για να λάβει την απόφασή της, την οποία και ανακοίνωσε την Κυριακή το πρωί.

"Κάθε ναζιστική, ρατσιστική και μισαλλόδοξη συμπεριφορά, εντός ή εκτός γηπέδων είναι κατάπτυστη, καταδικαστέα και χωρίς ίχνος ανοχής" αναφέρει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Πολύ δε περισσότερο όταν προσβάλλει μια ολόκληρη χώρα κι ένα προσφυγικό σωματείο όπως η ΑΕΚ, με τα εκατομμύρια δημοκρατικών οπαδών, που δίδαξε την αλληλεγγύη δίνοντας ακόμα και ποδοσφαιρικό αγώνα εν μέσω Νατοϊκών βομβαρδισμών στο Βελιγράδι" σημειώνει.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ, στην οποία αναφέρει ότι «ο ναζιστικός χαιρετισμός του νεαρού ποδοσφαιριστή Γιώργου Κατίδη θα εικονογραφήσει μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, ως η μέγιστη προσβολή στις ανθρώπινες και αθλητικές αξίες και ως πρόκληση στη συλλογική μας μνήμη. Κι αυτό, την ημέρα μνήμης για τους Έλληνες εβραίους που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα.
Η επιρροή των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα παιδιά και τη νεολαία, η δράση τους σε σχολεία και αθλητικούς χώρους τους καθιστά κάθε μέρα πιο επικίνδυνους για τη δημοκρατία και την ελευθερία στην πατρίδα μας. Χρέος μας είναι να σταματήσουμε την πιο άθλια προπαγάνδα που έχει γνωρίσει η χώρα, θύματα της οποίας πέφτουν δυστυχώς πολλά νέα παιδιά, όπως ο Κατίδης».

«Η Δημοκρατία οφείλει να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και επαγρύπνηση απομονώνοντας κάθε ενέργεια που αναβιώνει τον εφιάλτη του ναζισμού, πολύ περισσότερο στον χώρο του αθλητισμού που αποτελεί χώρο υγιούς άμιλλας και ηθικής διάπλασης της νεολαίας», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, καταδικάζοντας τον ναζιστικό χαιρετισμό του ποδοσφαιριστή

"Μάλλον ο κ. Κατίδης δε γνωρίζει ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα προσφύγων που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το ρατσισμό και τον φασισμό, το δηλητήριο του ναζισμού δεν πρέπει να μολύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο" αναφέρει από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ.

Για συμπεριφορά που προσβάλλει και ναζιστικό χαιρετισμό που προκαλεί όλους τους φιλάθλους και τον ελληνικό λαό κάνει λόγο το ΚΚΕ. "Οι φίλοι της ΑΕΚ, με τις ιστορικές μνήμες της προσφυγιάς και του ξεριζωμού, αλλά και όλοι οι φίλαθλοι, πρέπει να απομονώσουν και να αποβάλλουν τα φασιστικά παράσιτα που δρουν και χρησιμοποιούν το σάπιο αθλητισμό των μεγαλοεπιχειρηματιών και τις ομάδες προκειμένου να χύσουν το ναζιστικό τους δηλητήριο" σημειώνει.

Νωρίτερα, ο μεγαλύτερος σύνδεσμος φιλάθλων της ΑΕΚ ORIGINAL με ανακοίνωσή του εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Κατίδη απαιτώντας από τη διοίκηση της Ένωσης να εκδιωχθεί άμεσα ο παίκτης, χρησιμοποιώντας βαρύτατες εκφράσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Κυριακή 16 Μαρτίου 2013, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη στον αγώνα ΑΕΚ-Βέροια και αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα ομόφωνα αποφάσισε


  1. Η ενέργεια του ποδοσφαιριστή να χαιρετίσει ναζιστικά  τους θεατές του αγώνα προκαλεί βάναυσα το κοινό αίσθημα, προσβάλλει  βαρύτατα όλα τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και τραυματίζει τον βαθιά ειρηνικό και ανθρώπινο χαρακτήρα του ποδοσφαίρου. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά.
  2. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αποφασίζει τον ισόβιο αποκλεισμό του Γιώργου Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες
  3. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προέβλεψε ανάλογα  φαινόμενα και έχει ήδη περιλάβει στον τύπο συμβολαίου, που οι ποδοσφαιριστές υπογράφουν με τις ομάδες,  αντίστοιχες απαγορεύσεις.

"Η Ε.Π.Ο. είναι, επίσης,  βέβαιη, πως τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα θα παρέμβουν αποφασιστικά και θα επιβάλλουν τις προβλεπόμενες στον Πειθαρχικό Κώδικα,  για το παράπτωμα, ποινές, οι οποίες είναι από τις βαρύτερες στο ποδόσφαιρο και αποτελούν αντιγραφή των ποινών, που η FIFA έχει θεσμοθετήσει για ανάλογες περιπτώσεις.

"Τέλος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα λάβει όλα τα πρόσφορα μέτρα για να διαφυλάξει τον ειρηνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου, και να προωθήσει τις αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και του σεβασμού που αυτό πρεσβεύει."


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ