Μπαρτζώκας για Μακάμπι: "Δεν είναι τελικός, δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες"

Περιμένοντας (ίσως και σήμερα) την απόφαση για την ένσταση που έχει καταθέσει ζητώντας την επανάληψη του αγώνα με τη Σιένα λόγω  του... κολλημένου χρονομέτρου, ο Ολυμπιακός αναχώρησε για το Ισραήλ, όπου αύριο αντιμετωπίζει σε κρισιμότατο για την πρόκρισή του αγώνα την Μακάμπι.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στα προβλήματα τραυματισμών, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί δικαιολογία η απουσάι των Λο, Πάουελ, αλλά παράλληλα υπογράμμισε ότι το αυριανό ματς δεν είναι τελικός.

 «Ο Λο είναι μεγάλη απουσία. Πρόκειται  για σημαντική απώλεια για εμάς, όπως και αυτή του Πάουελ φυσικά. Δεν είναι τελικός αυτό το παιχνίδι, πως θα μπορούσε άλλωστε αφού βρισκόμαστε ακόμη στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας. Έχουμε ετοιμαστεί για να αγωνιστούμε σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες σε όλη την Ευρώπη. Οι απουσίες δεν μπορεί να αποτελέσουν δικαιολογίες για εμάς».

Επίσης, είπε για τη Μακάμπι: «Καμία ομάδα στο TOP-16 δεν είναι εύκολη αντίπαλος. Αντιμετωπίζει πίεση, καθώς θέλουν να είναι στο Final Four. Και εμείς έχουμε πίεση και περιμένουμε να δούμε και τι θα γίνει με τη Σιένα. Και εμείς θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρωλίγκα. Στο γήπεδο τους παίζουν με μεγάλη ταχύτητα και πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό. Πρέπει να προσέξουμε τα ριμπάουντ και να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη ώστε να έχουμε τον έλεγχο».

Ο Κώστας Παπανικολάου χαρακτήρισε το ματς «κομβικό»: «Είναι ένα παιχνίδι σημαντικό και πάρα πολύ κρίσιμο για εμάς. Πρόκειται για ματς κομβικής σημασίας για την συνέχεια του γκρουπ, αλλά και για την αναπτέρωση του ηθικού της ομάδας. Θέλουμε τη νίκη που θα είναι σημαντική για την εξέλιξη του γκρουπ, αλλά σίγουρα θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά. Η Μακάμπι μπορεί να πάρει ένα ματς με 20 πόντους μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά και να βρεθεί στο -10. Θα πρέπει να αρχίσουμε τα πάντα από την άμυνα μας και από εκεί να βγάλουμε το παιχνίδι μας στο παρκέ. Πρόκειται για ομάδα που στηρίζεται πολύ στους Αμερικάνους και στο ένας εναντίον ενός, είναι ομάδα ρυθμού και δεν πρέπει να τους αφήσουμε να κάνουνε το παιχνίδι τους. Αυτά πρέπει να προσέξουμε περισσότερο».

 

 

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

1. Κάχα Λαμποράλ 4-0           8

-. Σιένα            4-0       8

3. Χίμκι           3-1       7

-. Μπαρτσελόνα          3-1       7

5. Ολυμπιακός            1-3       5

-. Μακάμπι      1-3       5

6. Μπεσίκτας   0-4       4

-. Φενέρ           0-4       4

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 5Ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΑΥΡΙΟ

Φενέρ – Χίμκι

Κάχα – Μπαρτσελονα

Μακάμπι- Ολυμπιακός

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σιένα - Μπεσίκτας

Πηγή: skai.gr