Ρότσα:«Δώσαμε ελπίδα στον κόσμο ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει ξανά δυνατός»,

Την πεποίθηση πως ο Παναθηναϊκός άξιζε τη νίκη, εξέφρασε ο προπονητής των «πρασίνων», Χουάν Ραμόν Ρότσα, στη συνέντευξη Τύπου, μετά το 2-2 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

«Όπως πήγε το ματς, αξίζαμε να νικήσουμε. Θα σταθώ πρώτα στο αγωνιστικό μέρος. Είχα χρόνια να δω ένα τόσο όμορφο παιχνίδι και αυτό είναι ένα κέρδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο, να δούμε ότι μπορεί να παιχτεί μπάλα χωρίς πρόβλημα. Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα για εμάς και παίξαμε καλά απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο. Δώσαμε ελπίδα στον κόσμο ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει ξανά δυνατός», είπε αρχικά ο τεχνικός των «πράσινων» στη συνέντευξη Τύπου.

Ρωτήθηκε αν του δημιουργεί προβληματισμό πως ο Παναθηναϊκός στις λεπτομέρειες δεν πήρε καλύτερα αποτελέσματα στα δύο τελευταία παιχνίδια αν και παρουσίασε βελτίωση. «Στο ποδόσφαιρο ένα ματς κρίνεται από λεπτομέρειες. Μην ξεχνάμε και την ικανότητα του αντιπάλου. Ξέραμε τους κινδύνους, ειδικά στις στημένες φάσεις. Κρίθηκε το σκορ στις λεπτομέρειες. Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την προετοιμασία μας και ουσιαστικά κάναμε μία προπόνηση σήμερα, λόγω της εβδομάδας που προηγήθηκε. Ξέραμε τι κάναμε και η ομάδα από πλευράς τρεξιμάτων, έβγαλε πολλά. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε λίγο χρόνο να διορθώσουμε τις λεπτομέρειες. Στο μέλλον θα δουλέψουμε πιο πολύ και να μειώσουμε τα λάθη μας», ήταν η απάντησή του.

Κλήθηκε να σχολιάσει την απόδοση του σκόρερ του πρώτου γκολ του Παναθηναϊκού, Χάρη Μαυρία: «Έχουμε έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί να βελτιωθεί πάρα πολύ και να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να γίνει δυνατός στο μέλλον. Νομίζω ότι ο Χάρης έγινε άντρας πολύ γρήγορα. Έβαλε ένα δρόμο και πλέον δεν φεύγει από αυτόν».

Για την περίπτωση μεταγραφικής ενίσχυσης ο Ρότσα εξήγησε: «Ζούμε σε μία δύσκολη εποχή, αλλά δουλεύουμε σ’ αυτό το κομμάτι. Ως προπονητής κοιτάω και δουλεύω με το ρόστερ που έχω. Αυτό με απασχολεί. Αν πρέπει, ίσως να κάνουμε κάτι».

Αν είχε αναλάβει νωρίτερα την τεχνική ηγεσία, θα ήταν διαφορετική η κατάσταση βαθμολογικά για τον Παναθηναϊκό;
«Δεν θέλω να μιλάω για το παρελθόν. Όπως είχα πει με τον ΠΑΟΚ, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Εγώ ανέλαβα σε μία από τις δυσκολότερες στιγμές για τον Παναθηναϊκό από το 1979 και μετά. Ήταν μία ομάδα που δεν άρεσε. Το ευτύχημα για μένα και το τιμ, είναι ότι οι ποδοσφαιριστές γρήγορα κατάλαβαν πολλά. Αυτά τα τρία ματς που παίξαμε τις τελευταίες ημέρες έδωσαν ελπίδα στον κόσμο. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το παρελθόν. Ξέρω ότι μπήκα σ' ένα δύσκολο και ανηφορικό δρόμο, αλλά δεν θέλω άλλοθι. Σε δέκα ημέρες τελειώνει ο Γολγοθάς και μπορούμε να χτίσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα και να κοιτάξουμε το μέλλον».

Ρωτήθηκε επίσης αν η ομάδα θα διεκδικούσε περισσότερα, εφόσον ο Παναθηναϊκός είχε προχωρήσει νωρίτερα σε αλλαγές:
«Η ερώτηση για τις αλλαγές έχει γίνει πολλές φορές και την έχω απαντήσει. Κάθε προπονητής κοιτάει την ομάδα του και κάνει το καλύτερο. Δεν σημαίνει ότι εάν βάλεις τέσσερις επιθετικούς, θα γίνεις πιο επιθετικός. Πολλές φορές ο προπονητής σκέφτεται πράγματα, αλλά δεν του βγαίνουν στο γήπεδο. Εγώ θέλω έστω και ένα λεπτό, οι ποδοσφαιριστές να μπουν στο γήπεδο και να βοηθήσουν. Πολλές φορές αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Στο τέλος, ο Χουάν Ρότσα απηύθυνε έκκληση στους δημοσιογράφους να σταθούν στο επίπεδο του ποδοσφαίρου που παίχτηκε στο ντέρμπι:
«Θέλω να το γράψετε, έγινε ένα ντέρμπι σε πολύ υψηλό επίπεδο και χωρίς προβλήματα. Αυτό είναι σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έγινε ένα όμορφο ματς και αυτό βοηθάει το ποδόσφαιρο μας. Αυτό είναι το κέρδος για όσους ασχολούμαστε. Δείξαμε εμείς και ο Ολυμπιακός ότι οι ελληνικές ομάδες μπορούν να σταθούν στην Ευρώπη. Το ποδόσφαιρο έχει λύπες και χαρές και πάρα πολλά».

Ζαρντίμ: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την ισοπαλία»


Δυσαρεστημένος με την εικόνα του Ολυμπιακού και το ισόπαλο αποτέλεσμα δήλωσε ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Λεονάρντο Ζαρντίμ, στη συνέντευξη Τύπου, μετά το 2-2 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος τεχνικός εξήγησε πως λόγω του τραυματισμού του Σιόβα δεν μπόρεσε να βάλει ακόμη έναν επιθετικό στο ματς.

Αρχικά είπε: «Σήμερα ήταν ένας ιδιαίτερος αγώνας, τα ντέρμπι πάντα είναι διαφορετικά. Υπάρχει μεγάλη βαθμολογική διαφορά στις δύο ομάδες, αυτό χαρακτηρίζει την κατάσταση. Συνήθως η ομάδα που βρίσκεται χαμηλότερα, δείχνει να το παλεύει περισσότερο. Εμείς δεν ήμασταν καλοί, κάναμε λάθη στην άμυνα που μας κόστισαν. Στην επίθεση είχαμε δύο φορές την ευκαιρία να τελειώσουμε το ματς και δεν το καταφέραμε».

Για το γεγονός πως η απόδοση του Ολυμπιακού είχε καθοδική πορεία στο δεύτερο μέρος, ο Ζαρντίμ σχολίασε: «Όπως είδατε δεν αλλάξαμε τη στρατηγική μας. Ο Ιμπαγάσα είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής υψηλής ποιότητας, όμως δεν έχει τη φυσική κατάσταση να παίξει 90 λεπτά στην ίδια απόδοση. Δεν αλλάξαμε τη στρατηγική μας και η λογική του Μασάντο ήταν να διατηρήσουμε τον ίδιο ρυθμό. Δεν θεωρώ ότι φταίει αυτό».

Σε ερώτηση για το αν του αρκεί η ισοπαλία, απάντησε: «Όχι. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την ισοπαλία, γιατί ο Ολυμπιακός δουλεύει πάντα με στόχο τη νίκη. Ήθελα να βάλω δεύτερο επιθετικό, αλλά τραυματίστηκε ο Σιόβας και δεν μπόρεσα».

Στο τέλος, αναφέρθηκε στην πρώτη εμπειρία του από ντέρμπι «αιωνίων» στην Ελλάδα: «Μια από τις μεγάλες διαφορές της Ελλάδας με την Πορτογαλία είναι ότι σήμερα δεν είχαμε την υποστήριξη των φιλάθλων μας. Δεν μου αρέσει να παίζω τέσσερα πέντε παιχνίδια χωρίς την υποστήριξη εκείνων για τους οποίους δουλεύουμε».
Πηγή: skai.gr