H MVP Βασιλαντωνάκη για ΠΑΟ, Εθνική και... σχολείο

Μία ξεχωριστή αγωνιστική σεζόν είναι αυτή που διανύει η Ανθή Βασιλαντωνάκη, η 16χρονη διαγώνια του Παναθηναϊκού και διεθνής με τις αναπτυξιακές Εθνικές ομάδας, αλλά και συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Γυναικών.

Η νεαρή βολεϊμπολίστρια που κατάγεται από τα Χανιά και έχει ρίζες στο Άμστερνταμ, μέσα σε ένα καλοκαίρι είδε να τις συμβαίνουν απότομα μία μεταγραφή από την Ενωση Βύρωνα στην Α1 και τον Παναθηναϊκό, η κλήση στην Εθνική Γυναικών και τώρα η ανάδειξή της σε MVP της 8ης «στροφής» του πρωταθλήματος, μετά τη νίκη με 3-0 επί του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου.

Η Βασιλαντωνάκη μίλησε στο volleyball.gr για όλες αυτές τις θετικές εξελίξεις στην καριέρα της ξεκινώντας από την διάκρισή της ως πολυτιμότερη αθλήτρια της αγωνιστικής:

«Είναι όντως μια ιδιαίτερη χρονιά η εφετινή, αφού μου συμβαίνουν πολλά πράγματα απότομα και δεν το περίμενα τόσο νωρίς. Η Εθνική Γυναικών, η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, όλες αυτές οι εμπειρίες από την Α1 και τώρα μία διάκριση ως MVP. Είναι απέραντη χαρά και ζω ορισμένες από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μου. Πάνω απ’ όλα όμως, χαίρομαι να παίζω βόλεϊ. Πάνω από κάθε διάκριση είναι αυτό, γιατί σίγουρα με κάνει υπερήφανη η ανάδειξή μου ως MVP, αλλά η μεγαλύτερη ικανοποίηση έρχεται μέσα από τους αγώνες. Όλες οι αθλήτριες προσπαθούμε πολύ για να παίξει ο Παναθηναϊκός καλό βόλεϊ και να συνδυάσει και τα αποτελέσματα που του χρειάζονται. Δεν αγχώνομαι όμως, θα συνεχίζω να βάζω τα δυνατά μου».

Άλλαξε ο προπονητής, επιστρέφει η Μυλωνά και κάνατε την δεύτερη νίκη σας στο πρωτάθλημα. Πώς αντιλαμβάνεσαι όλες αυτές οι εξελίξεις για τον Παναθηναϊκό;

«Καταρχήν ο στόχος της παραμονής στην κατηγορία δεν αλλάζει, απλά ενισχύεται πιστεύω η προσπάθειά μας και οι ελπίδες μας για καλύτερη πορεία. Ο κ. Ρούσης δεν πρόλαβε να αλλάξει κάτι αγωνιστικά, αλλά μας βοήθησε πολύ ψυχολογικά. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να παίρνουμε ό,τι περισσότερο γίνεται από κάθε προπονητή και αυτό κάναμε και με τον κ. Χουντουμάδη. Από εκεί και πέρα, η επιστροφή της Ξανθής Μυλωνά στην ομάδα είναι μία μεγάλη τονωτική κίνηση αγωνιστικά και ψυχολογικά. Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει Μυλωνά για τον Παναθηναϊκό και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την παρουσία της όσο το δυνατόν περισσότερο».

Τι σας είπε η Μυλωνά στις πρώτες σας κουβέντες. Συμβούλεψε κάτι τις νεαρές αθλήτριες του Παναθηναϊκού;
«Μας είπε ότι έχει ζήσει τον Παναθηναϊκό ως πρωταθλητή και εκεί του αξίζει να επιστρέψει και ότι σιγά - σιγά η ομάδα μπορεί να ανακάμψει. Η συμβουλή της ήταν να παίζουμε ελεύθερα να μην νιώθουμε άγχος ακόμα και στους αγώνες που είμαστε αουτσάιντερ και ότι γύρισε στην ομάδα για να μας βοηθήσει και όλες μαζί να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση».

Πιστεύεις ότι έρχονται καλύτερες μέρες για τον Παναθηναϊκό;

«Νομίζω ότι όσο θα προχωράει το πρωτάθλημα και παίρνουμε εμπειρίες, σε κάθε αγώνα θα εμφανιζόμαστε και καλύτερες. Η δουλειά στο γήπεδο είναι το κλειδί για να φτάσουμε στην επίτευξη του στόχου μας. Όλοι στην ομάδα πιστεύουμε στον στόχο μας γιατί αν δεν το πιστεύαμε δεν θα είχε νόημα η προσπάθεια που καταβάλλουμε».

Πώς κρίνεις γενικότερα το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος;
«Μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες σχεδόν σε όλες τις ομάδες, όμως, νομίζω ότι αυτό έχει βοηθήσει από την πλευρά του στο να γίνεται ένα σχετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ακόμα και στη μάχη της κορυφής, ο Ηρακλής έχει μπει σφήνα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Στις πιο κάτω θέσεις, επίσης δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές. Κάθε ομάδα μπορεί να κοντράρει την άλλη και είναι πολύ θετικό ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε τόσα πολλά νέα ταλαντούχα κορίτσια να παίζουν ακόμα στις αρχικές εξάδες. Στον Παναθηναϊκό ξέρουμε ότι αν είχαμε λίγη εμπειρία παραπάνω θα καταφέρναμε πολλά περισσότερα πράγματα. Αυτό φάνηκε και στον αγώνα μας στο Μαρκόπουλο, όπου πιάσαμε την καλύτερη εφετινή μας απόδοση, αλλά στο τέλος χάσαμε, λόγω απειρίας».

Ένα άλλο μεγάλο κομμάτι στην καθημερινότητά σου είναι η Εθνική. Σε συνδυασμό με τα διαβάσματα, τις προπονήσεις στην ομάδα κλπ. Πώς τα βγάζει πέρα ένα 16άχρονο κορίτσι;
«Όλες οι αθλήτριες που είμαστε στην ίδια φουρνιά, συζητάμε πολλές φορές και λέμε ότι είναι δύσκολο να τα συνδυάσουμε όλα. Δεν είναι εύκολο να είσαι μαθήτρια και να πρέπει να είσαι καλή στο σχολείο, στην ομάδα, στην Εθνική και να έχεις και λίγο χρόνο για τον εαυτό σου. Πιστεύω ότι δεν μας βοηθάει και το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα, ώστε όσα παιδιά ρίχνουν το βάρος στον αθλητισμό να έχουν λίγη περισσότερη… επιείκεια με τα διαβάσματα. Παρόλα αυτά προσπαθώ για το καλύτερο παντού».

Τον Ιανουάριο (3-7/1/2013) έχετε τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στον Βόλο. Πώς περιμένεις -και- αυτή την πρόκληση;

«Αυτή η διοργάνωση βρίσκεται στο μυαλό μας από το καλοκαίρι όταν και πρωτομαζευτήκαμε για να παίξουμε στα Βαλκανικά. Σιγά - σιγά αρχίσαμε να δένουμε μεταξύ μας ως ομάδα και επιτέλους φτάνει ο καιρός για μία πολύ μεγάλη στιγμή. Είναι ανυπόμονη για αυτούς τους αγώνες γιατί θα πρέπει να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα έχει μέλλον και μπορεί να βρεθεί ανάμεσα στις καλύτερες χώρες της Ευρώπης».

Οι προπονήσεις σας πώς πάνε; Έχετε άγχος για την πρόκριση;

«Οι προπονήσεις γίνονται σε πολύ καλό επίπεδο, έχουμε εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα και μας βοηθούν πάρα πολύ οι κ.κ. Φλώρος και Καλμαζίδης να μπούμε στο νόημα μιας τόσο σπουδαίας διοργάνωσης. Ξέρουμε ότι αυτή η γενιά διαθέτει ταλαντούχα κορίτσια και ότι η τύχη μας βοήθησε σχετικά στην κλήρωση του ομίλου. Από εκεί και πέρα, όμως, θα πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο ότι αξίζουμε την πρόκριση. Μπορούμε να κάνουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε και ελπίζω ότι με τη βοήθεια του κόσμου στον Βόλο θα βγάλουμε ψυχή και ταλέντο στο γήπεδο και θα τα καταφέρουμε.
Πηγή: skai.gr