"Πρέπει να σταματήσουμε τους γκαρντ του Παναθηναϊκού και το παιχνίδι στη ρακέτα"

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ την Ολίμπια Λιουμπλιάνα, με τους Σλοβένους να στοχεύουν μόνο στο «διπλό», προκειμένου να διατηρήσουν «ζωντανό» το όνειρο της πρόκρισης στους «16» της Ευρωλίγκας. Ο τεχνικός της σλοβενικής ομάδας, Σάσο Φιλιπόφσκι, σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, επισήμανε ότι, για να είναι ανταγωνιστική η ομάδα του, θα πρέπει να περιορίσει τα γκαρντ των «πρασίνων» και το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα.

«Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι. Πήγαν το ματς στον δικό τους ρυθμό και επιτέθηκαν αρκετά μέσα στη ρακέτα. Πήραν τα ριμπάουντ και μας σταμάτησαν τους αιφνιδιασμούς. Αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Αθήνα, θα πρέπει να σταματήσουμε τους γκαρντ τους και το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα. Έχουν αποκτήσει και δύο νέους παίκτες σε σχέση με τον πρώτο μεταξύ μας αγώνα. Έτσι παρουσιάζουν ακόμη καλύτερο πρόσωπο. Ξέρουμε ότι θα προσπαθήσουν να πάνε το παιχνίδι κοντά στο καλάθι, πρέπει να σταματήσουμε τους γρήγορους ψηλούς τους, όπως ο Τσαρτσαρής και ο Λάσμε, αλλά και τους εξαιρετικούς γκαρντ, τον Διαμαντίδη και τον Ούκιτς, που ξέρουν πως να οργανώσουν το παιχνίδι της ομάδας τους άψογα. Έχουν επίσης και τον Σχορτσανίτη. Ο Παναθηναϊκός έχει φοβερή εμπειρία, ξέρει πότε και που να επιτεθεί και θα πρέπει γι' αυτό τον λόγο να παίξουμε σωστή άμυνα. Εμείς δεν θα έχουμε μαζί μας τον Ντίλαν Πέιτζ, ο οποίος έμεινε στη Λιουμπλιάνα, ώστε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να καταφέρει να αγωνιστεί στο ματς της Αδριατικής Λίγκας κόντρα στην Τσιμπόνα» είπε ο Φιλιπόφσκι.

Από τη μεριά του, ο Άλεν Όμιτς είπε: «Πρέπει να παίξουμε καλύτερα από ότι στο πρώτο παιχνίδι. Ειδικά εντός ρακέτας, πρέπει να έχουμε τον έλεγχο στα ριμπάουντ. Πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και να μην έχουν εκείνοι τον ρυθμό, όπως στη Λιουμπλιάνα. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά είμαστε σε καλή κατάσταση».
Πηγή: skai.gr