ΔΙΚΗ: Νέο φως στην υπόθεση των στημένων αγώνων

Ένορκη κατάθεση στον ειδικό εφέτη ανακριτή Γιώργο Καλόφωνο για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και συγκεκριμένα για την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας στον αγώνα Μακάμπι - Ολυμπιακός, έφερε στο φως η εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ "Δίκη"

Σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα, στις απομαγνητοφωνήσεις που έχουν σχέση με το παιχνίδι Μακάμπι - Ολυμπιακός, ο πρώην πρόεδρος της ομάδας ποδοσφαίρου του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, πλησίασε τον Ιταλό διαιτητή του συγκεκριμένου αγώνα, και αφού επικαλέστηκε ότι συνεργάζεται με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, προσπάθησε να τον δωροδοκήσει.

Ωστόσο, ο Ιταλός διαιτητής αρνήθηκε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης - σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του μάρτυρα - χωρίς να ενημερώσει τον Αχιλλέα Μπέο, ζήτησε από τον διατητή Γιώργο Δαλούκα, ο οποίος γνώριζε τον Ιταλό διατητή να μεσολαβήσει, προκειμένου να δωροδοκηθεί με 200.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο μάρτυρας, ο Δαλούκας ενέπλεξε τον κ. Μαρινάκη, ο Ιταλός διαιτητής δεν δωροδοκήθηκε ενώ ο Ολυμπιακός έχασε από την Μακάμπι.

Έτσι, αποκλείστηκε από τα Κύπελλα Ευρώπης, χάνοντας ποσό το οποίο με τους πιο μέτριους υπολογισμούς πλησιάζει τα 10.000.000 ευρώ.

Κατά το μάρτυρα, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, ο κ. Μαρινάκης, με αφορμή ένα πέναλαντι που έδωσε ο Δαλούκας στον αγώνα Άρης - Παναθηναϊκός, δήλωσε ότι ο Δαλούκας είναι εχθρός της Ελλάδας και πρέπει να διαγραφεί από τους πίνακες διαιτητών.

Εντωμεταξύ, ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδης αποχώρησε από το στούντιο την ώρα που ο Κυριάκος Θωμαΐδης άρχισε να διαβάζει τον αθλητικό νόμο του 2006 που απαγορεύει την αναδιάρθωση των πρωταθλημάτων μέσα στην ίδια σεζόν.

Στην ίδια εκπομπή αποκαλύφθηκε ότι η μήνυση του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέου κατά της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου τέθηκε στο αρχείο και ότι ο Ειδικός Εφέτης Ανακριτής Γιώργος Καλόφωνος έχει εξετάσει 20 κατηγορούμενους και έως το τέλος του έτους θα απολογηθούν άλλοι 53.

Παράλληλα η ΔΙΚΗ αποκάλυψε ότι έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του Βασίλη Καρακούλια με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 150 χιλιάδων ευρώ.

Πηγή: skai.gr