Περίπατος Άρσεναλ στο... ντέρμπι(2-0 την Λίβερπουλ)

Μεγάλη νίκη, την πρώτη της τη φετινή σεζόν, πέτυχε η Αρσεναλ μέσα στο «Ανφιλντ» επί της Λίβερπουλ, στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της πρέμιερ λιγκ. Η ομάδα του Λονδίνου, αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν ανώτερη από τους «κόκκινους» και πήρε τη νίκη με 2-0, με γκολ που πέτυχαν δύο από τις καλοκαιρινές μεταγραφές της.

Πρώτα ο Λούκας Ποντόλσκι άνοιξε το σκορ για τους «κανονιέρηδες» στο 31' και ο Σάντι Καθόρλα στο 68ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 0-2, αφήνοντας τη Λίβερπουλ για ακόμη ένα παιχνίδι χωρίς νίκη.

Στο 31', ο Καθόρλα έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, βρήκε πολύ ωραία τον Ποντόλσκι μέσα στην περιοχή, με τον γερμανό να πλασάρει τον Ρέινα από πλάγια θέση, για το 1-0 των κανονιέρηδων. Το 1-0 υπέρ των λονδρέζων έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Οι ρεντς προσπάθησαν να απαντήσουν στο δεύτερο μέρος, ωστόσο δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 68', ο Καθόρλα έγινε ο εκτελεστής, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του Βενγκέρ.

Ο ισπανός μέσος άλλαξε την μπάλα με τον Ποντόλσκι, έκανε το σουτ από πλάγια θέση, ο Ρέινα δεν μπόρεσε να διώξει, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της Λίβερπουλ, για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση.

Η ομάδα του Μερσεϊσάιντ αύξησε την πίεση της στα λεπτά που απέμεναν, αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι, με την Αρσεναλ να φεύγει από το Ανφιλντ με το διπλό.

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Ρέινα, Τζόνσον, Αγκερ, Σκρτελ, Ενρίκε, Τζέραρντ, Σαχίν (67' Σέλβι), Αλεν, Στέρλινγκ, Σουάρεζ, Μπορίνι (54' Ντάουνινγκ).

Αρσεναλ (Αρσεν Βενγκέρ): Μανόνε, Μερτεσάκερ, Βερμάελεν (90' Κοσιελνί), Γκιμπς, Τζέκινσον, Αρτέτα, Ντιαμπί, Καθόρλα, Τσάμπερλεϊν (73' Ράμσεϊ), Ποντόλσκι (82' Αντρέ Σάντος), Ζιρού.



Πηγή: skai.gr