Το πρώτο βήμα για την πρόκριση(Μάδεργουελ-Παναθηναϊκός 21.45 ΣΚΑΪ 100.3-ΟΤΕ ΤV)

Το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκριση του στους ομίλους του Champions League, θέλει να κάνει το βράδυ της Τρίτης (21:45 ΣΚΑΪ 100.3-ΟΤΕ TV) ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα διασταυρώσει τα ξίφη του με την Σκωτσέζικη Μάδεργουελ.

O Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει προετοιμάσει κατάλληλα τους παίκτες του για την αναμέτρηση με τους Σκωτσέζους και ο Παναθηναϊκός θέλει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Fir Park και να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι δεν θέλουν καν να σκέφτονται το ενδεχόμενο αποκλεισμού. Καταρχάς, γιατί όπως είπε και ο Φερέιρα, ο Παναθηναϊκός έχει πολύ πιο βαριά φανέλα από τη Μάδεργουελ και θα είναι πλήγμα για το γόητρό του μία αποτυχία.

Η παράδοση είναι με το μέρος του Παναθηναϊκού, αφού μετράει πέντε προκρίσεις και μόνο έναν αποκλεισμό, τον περσινό από την Οντένσε. Μάλιστα, έχει ηττηθεί δύο φορές στο πρώτο ματς, με σκορ 3-1, αλλά έχει περάσει στον επαναληπτικό.

Εκτός από το γόητρο ο Παναθηναϊκός παλεύει για την πρόκριση, και για οικονομικούς λόγους, αφού αν περάσει στους ομίλους θα μπορέσει να βάλει πολλά λεφτά στα ταμεία του. Ενδεχόμενη πρόκριση επί της Μάδεργουελ θα εξασφαλίσει στο τριφύλλι μίνιμουμ 6εκ. ευρώ από την παρουσία στους ομίλους του Europa League, εφόσον αποκλειστεί στον επόμενο γύρο, και πολλά περισσότερα-σχεδόν τριπλάσια-αν μπει στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Όσων αφορά τα πλάνα του Φερέιρα για το παιχνίδι, το ερωτηματικό είναι η παράταξη στην άμυνα, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν αυτή θα αποτελείται από τρεις ή τέσσερις παίκτες. Ο Φερέιρα σκέφτεται να παρατάξει τους πράσινους με το σύστημα που δούλεψε στην Αυστρία, δηλαδή του 4-2-3-1 και τους Καρνέζη, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Σπυρόπουλο στην άμυνα, Μαρίνο-Βιτόλο αμυντικά χαφ και τους Σισόκο, Λάζαρο, Ζέκα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τοτσέ.

Ο πορτογάλος πάντως έχει δοκιμάσει και σχήμα με τρεις αμυντικούς, στο οποίο ο Βύντρα θα πλαισιώσει Μπουμσόνγκ και Βελάσκες ως δεξί στόπερ, ενώ ο Μαρίνος θα αγωνιστεί ως δεξί μπακ-χαφ. Από την άλλη μεριά, η Μάδεργουελ θα παίξει με σύστημα 4-4-2 με τους Ράντολφ, Ράμσντεν, Κάμινς (Χάτσινσον), Χάμελ, Χέιτλι, Χάμφρεϊ, Λέισλι, Λο, Ντέιλι, Χίγκντον και Μέρφι.
Πηγή: skai.gr