Κλείσιμο

Οι αντίπαλοι των Γιαζιτζίδου, Τσιάβου στα ημιτελικά

Στις 12:30 ώρα Ελλάδας, την Πέμπτη, 2 Αυγούστου, η μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το πλήρωμα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών, αγωνίζεται στα ημιτελικά, στο κωπηλατοδρόμιο του Ίτον.

Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες το 2009 (Πόζναν) και το 2011 (Μπλεντ), Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου θα πάρουν θέση στην 4η διαδρομή της 1ης ημιτελικής σειράς, με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου, 4 Αυγούστου. Στον τελικό προκρίνονται τα τρία πρώτα πληρώματα από κάθε μία εκ των δύο ημιτελικών σειρών. Για την Αλεξάνδρα Τσιάβου... αν τα καταφέρουν θα είναι η δεύτερη συμμετοχή σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων σε ισάριθμες συμμετοχές στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Η αθλήτρια από την Ηγουμενίτσα, μαζί με τη Χρύσα Μπισκιτζή είχαν τερματίσει 6ες στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος το 2008 στο Πεκίνο και έγραψαν το όνομά τους μαζί με αυτά των Ολυμπιονικών.

Από εκείνον τον αξέχαστο τελικό του Πεκίνου, μόνο δύο αθλήτριες θα είναι παρούσες στις δύο ημιτελικές σειρές την ερχόμενη Πέμπτη: Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Κινέζα Ξου Ντονγκξιάνγκ που με άλλη συναθλήτρια (τότε τη Γου Χούα, σήμερα τη Χουάνγκ Γουενί) είχαν καταλάβει την 5η θέση. Απουσιάζουν οι χρυσές του 2008 Κίρστεν φαν ντερ Κολκ/Μάριτ φαν Όϊπεν από την Ολλανδία, οι ασημένιες Σάνα Στεν/Μίνα Νιέμινεν από τη Φινλανδία και οι χάλκινες Μέλανι Κοκ/Τρέισι Κάμερον από τον Καναδά.

Οι αντίπαλοι των Χριστίνα Γιαζιτζίδου/Αλεξάνδρα Τσιάβου στα ημιτελικά της Πέμπτης, 2 Αυγούστου (12:30 ώρα Ελλάδας), στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών έχουν ως εξής:

1η Ημιτελική σειρά

ΧΩΡΑ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

Νέα Ζηλανδία (Άϊλινγκ, Έντουαρντ)

Γερμανία (Μούλερ/Νόσκε)

Μεγάλη Βρετανία (Χόσκινγκ, Κόουπλαντ)

ΕΛΛΑΔΑ (Γιαζιτζίδου, Τσιάβου)

ΗΠΑ (Χέντρστρομ, Νάιτσολς)

Κούβα (Βελάσκες, Ντομίνγκες)



2η Ημιτελική σειρά

Ιαπωνία (Φουκουμότο, Ιβαμότο)

Ολλανδία (Ζίγκμοντ/Χεντ)

Δανία (Τόμσεν, Ρασμούσεν)

Κίνα (Ξο, Χουάνγκ)

Αυστραλία (Ουάτσον, Έβερι-Χολ)

Καναδάς (Τζένεριτς/Όμπι)
Πηγή: skai.gr