Οι αντίπαλοι των Κόνσολα/Μαγδανή στα ημιτελικά


Στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών προκρίθηκαν οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε στην 1η θέση της 1ης επαναληπτικής σειράς με επίδοση 6:31.13, η οποία είναι η κορυφαία μέχρι στιγμής και από τους χρόνους που σημειώθηκαν στα προκριματικά. Οι δύο σκιφίστες ήταν το μοναδικό πλήρωμα της ελληνικής κωπηλασίας που δεν είχε εξασφαλίσει απευθείας πρόκριση και έπρεπε να αγωνιστεί σε ρεπεσάζ, αλλά μετά τη σημερινή επιτυχία τους, τα ελληνικά «κουπιά» πέτυχαν το 4/4, δηλαδή προκρίσεις και για τις τέσσερις ελληνικές βάρκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Από την 1η διαδρομή της 1ης ημιτελικής σειράς θα κάνουν την προσπάθειά τους για πρόκριση στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής. Την Πέμπτη, 2 Αυγούστου, οι νεαρότεροι αθλητές της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής στο Λονδίνο, θα συναγωνιστούν τους χάλκινους στο Πεκίνο, Μαντς Ρασμούσεν και Ράσμους Κουίστ από τη Δανία. Στη 2η ημιτελική σειρά «τρέχουν» οι χρυσοί Ολυμπιονίκες της κινεζικής πρωτεύουσας και μεγάλο φαβορί για την 1η θέση, οι Βρετανοί Ζακ Πέρτσεϊζ και Μαρκ Χάντερ.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τα πληρώματα των δύο ημιτελικών σειρών στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών (Πέμπτη, 2/8) που έχουν ως εξής:

1η Ημιτελική σειρά

ΧΩΡΑ ΑΘΛΗΤΕΣ

ΕΛΛΑΔΑ (Κόνσολας, Μαγδανής)

Νέα Ζηλανδία (Ούρου, Τέιλορ)

Ιταλία (Ρούτα, Λουίνι)

Δανία (Ρασμούσεν, Κουίστ)

Γερμανία (Λίχτσλαγκ, Χάρτιχ)

Ιαπωνία (Ούρα, Τακέντα)



2η Ημιτελική σειρά

Κούβα (Σουάρες Μπάριος, Πέρες Αγκιλέρα)

Νορβηγία (Μρουν, Στράντλι)

Μεγάλη Βρετανία (Πέρτσεϊζ, Χάντερ)

Γαλλία (Ντελέρ, Αζού)

Πορτογαλία (Φράγκα, Μέντες)

Ουγγαρία (Χίρλινγκ, Βάργκα)
Πηγή: skai.gr