Βλέψεις για τελικό η ελληνική τετράκωπος των ανδρών

Αντίστροφα μετρά το πλήρωμα της ελληνικής τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου των ανδρών για τα ημιτελικά της Πέμπτης, στο κωπηλατοδρόμιο του Ιτον, μετά την απευθείας πρόκριση σήμερα. Οι Γιάννης Χρήστου, Γιώργος Τζιάλλας, Στέργιος Παπαχρήστος και Γιάννης Τσίλης κατέλαβαν την 3η θέση στην προκριματική σειρά τους και με δηλώσεις τους οι ασημένιοι παγκόσμιοι πρωταθλητές το 2011 δεν έκρυψαν πως στόχος τους είναι ο τελικός.

Γιάννης Χρήστου: «Κάναμε μια αναγνωριστική κούρσα. Ο στόχος ήταν να περάσουμε στους ημιτελικούς και τα καταφέραμε. Τώρα στους ημιτελικούς θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας με βλέψεις πάντα στον τελικό. Αυτός άλλωστε είναι ο κύριος στόχος μας από τη στιγμή που ήρθαμε εδώ. Να μπούμε τελικό κι από εκεί και πέρα ό,τι καταφέρουμε. Τα δίνουμε όλα την Πέμπτη.»

Γιώργος Τζιάλλας «Μέχρι στιγμής όλα πάνε πολύ καλά. Προσωπικά δεν ξεχωρίζω Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είμαι στον αγώνα. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου όπως κάθε αθλητής θα πρέπει να δίνει όλη την προσωπική ενέργεια που έχει. Γι’ αυτό κιόλας έρχεται κι αγωνίζεται εδώ».

Στέργιος Παπαχρήστος: «Η κούρσα ήταν δύσκολη, βρισκόμαστε σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, τα τελευταία χρόνια ο προπονητής μας δεν θέλει να δίνουμε το 100% στην πρώτη κούρσα. Συνεχίζουμε δυνατά. Έρχεται ένας πολύ δύσκολος ημιτελικός και συμφωνώ με τον Γιώργο ότι σε όλους τους αγώνες δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Αυτό, όμως που με κάνει υπερήφανο είναι ότι αγωνίζομαι με τη χώρα μου, μπροστά σε ένα κοινό που φτάνει καθημερινά τις 35.000 κόσμο κι αυτό είναι κάτι το διαφορετικό. Σου ξυπνάει ένστικτα δυνατά για να τα δώσεις όλα. Εμείς νιώθουμε ότι είμαστε στην Ελλάδα, με τους λίγους Έλληνες που μας ακολούθησαν και συνεχίζουμε δυνατά για τους ημιτελικούς την Πέμπτη».

Γιάννης Τσίλης: «Είδαμε τους αντιπάλους μας μόνο στη δική μας κούρσα γιατί δεν μπορούσαμε να περιμένουμε τις προηγούμενες. Πάνω κάτω είναι αυτοί που περιμέναμε. Δεν αλλάζει τίποτα για μας. Ο στόχος είναι ένας, ο τελικός».

Στο μεταξύ, ενόψει της συμμετοχής των Λευτέρη Κόνσολα και Παναγιώτη Μαγδανή σε αγώνα ρεπεσάζ αύριο στις 12:30 ώρα Ελλάδας στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Χρόνης Βλασταρίδης δήλωσε: «Είδαμε τα λάθη μας. Ήδη στην προπόνηση σήμερα ήταν πολύ καλύτεροι. Κατανόησαν τι πρέπει να κάνουν, δουλεύουμε γι' αυτό και πιστεύω ότι στον αγώνα θα είμαστε όπως πρέπει».







Πηγή: skai.gr