"Τώρα όλα μπορούν να συμβούν"

Τα χαμόγελα περίσσευαν μετά το τέλος του αγώνα των δύο Ελληνίδων πρωταθλητριών του μπιτς βόλεϊ Μαρίας Τσιρτσάνη και Βίκυς Αρβανίτη, αφού κατάφεραν να νικήσουν με 2-1 σετ (18-21, 21-13, 15-12), τις Ρωσίδες αντίπαλές τους Αναστασία Βάσινα και Άννα Βοζάκοβα, για τη 2η ημέρα του Β΄ ομίλου των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.


«Είμαστε πολύ χαρούμενες. Είναι μεγάλη η ικανοποίηση που καταφέραμε να κάνουμε αυτή τη νίκη, γιατί ήταν πολύ σημαντική για εμάς, ώστε να έχουμε ελπίδες για την επόμενη φάση. Παρ' όλο που βρεθήκαμε στο πρώτο σετ να χάνουμε, δεν σταματήσαμε να προσπαθούμε. Παίξαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, το ίδιο και οι Ρωσίδες, αλλά ευτυχώς ήμασταν εμείς οι νικήτριες. Παίξαμε καλά στην άμυνα και στο μπλοκ, όπου πήραμε αρκετούς πόντους αλλά και το σερβίς μας πήγε καλά. Ποντάραμε στην εμπειρία σε σχέση με τις Ρωσίδες, αλλά οι αντίπαλές μας, παρά το γεγονός ότι ήταν η πρώτη Ολυμπιακή διοργάνωση που λαμβάνουν μέρος, έπαιξαν πολύ καλά και πάλευαν κάθε σημείο του παιχνιδιού. Στο τέλος ήμασταν όμως εμείς καλύτερες», δήλωσε η Αρβανίτη για το παιχνίδι.

Και πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε και τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε και σε αυτό τον αγώνα. Ήταν μια υπέροχη ατμόσφαιρα και παρά το άγχος που είχαμε καταφέραμε να ευχαριστηθούμε τον αγώνα. Τώρα όλα μπορούν να συμβούν και εμείς εξαρτιόμαστε και από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα. Το σίγουρο είναι ότι θα παλέψουμε για τη νίκη. Οι Κινέζες είναι το φαβορί, μία πάρα πολύ καλή ομάδα, αλλά όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, θα τις κοντράρουμε και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Η Μαρια Τσιαρτσάνη από την πλευρά της σχολίασε: «Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι. Οι Ρωσίδες έπαιξαν πολύ καλά. Και εμείς όμως δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας, παλέψαμε κάθε μπάλα, έγιναν πολλές ωραίες φάσεις, είχαμε υπομονή ακόμη και όταν μας γύρισαν και πήραν το πρώτο σετ, στο οποίο συνεχώς προηγούμασταν. Βελτιωθήκαμε στο δεύτερο σετ και στο τρίτο είχαμε υπομονή μέχρι τέλος και δικαιωθήκαμε. Χαρήκαμε τον αγώνα. Κάθε παιχνίδι είναι γιορτή. Φυσικά όμως ήρθαμε για να περάσουμε τον όμιλο και θα παλέψουμε γι΄ αυτό μέχρι τέλος».

Την προσεχή Τετάρτη οι Ελληνίδες θα αντιμετωπίσουν τις πανίσχυρες Κινέζες Ξούε/Ζανγ, ενώ στον άλλο αγώνα θα αναμετρηθούν οι Κουν/Ζούμκερ (Ελβετία) με τις Ρωσίδες Βάσινα/Βοζάκοβα.

Πηγή: skai.gr