Κλείσιμο

Παρουσιάστηκε ο Ζαρντίμ! «Είμαι χαρούμενος που υπέγραψα στον Ολυμπιακό! Είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα»

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη και επίσημα ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ, Η παρουσίασή του έγινε στην αίθουσα «Α. Γραμματικόπουλος» του σταδίου «Γ.Καραϊσκάκης».

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στην πρώτη του επίσημη συνέντευξη ως προπονητής του Ολυμπιακού, δήλωσε:

«Είμαι χαρούμενος που έχω υπογράψει με τον Ολυμπιακό, γιατί είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος. Οι δυνατότητές μας και οι στόχοι μας είναι μεγάλοι. Παρά τα όσα γίνονται στην Ελλάδα, έχουμε την δυνατότατα να πάμε μπροστά. Θα ήθελα να πω δύο λέξεις για τους οπαδούς που μας στηρίζουν: όλοι μαζί μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας και να πάμε ψηλά την ομάδα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη νέα του ομάδα δήλωσε τα εξής:

Για το ποιοι είναι οι στόχοι του με τον Ολυμπιακό για τη νέα σεζόν:

«Εμάς καταρχήν ο στόχος μας όσο αφορά την Ελλάδα είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Στο Τσάμπιονς Λιγκ ο στόχος είναι να περάσουμε την φάση των ομίλων και να δούμε τι θα καταφέρουμε μετά».
Για το αν από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού που έχει δει διαπίστωσε αν είναι κοντά στην δική του φιλοσοφία: «Έχω δει κάποια παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος θέλω να γνωρίσω πολύ καλά την ομάδα, γιατί αυτή την περίοδο θα πάρουμε και τις αποφάσεις για το ποιο μοντέλο θα ακολουθήσουμε».

Για το αν έχει μιλήσει με συμπατριώτες του, που δουλεύουν στην Ελλάδα, για τον Ολυμπιακό:

«Μίλησα με τον Σάντος και όταν γυρίσει από το ΕURO θα συναντηθούμε και θα μιλήσουμε για πολλά θέματα γύρω από το ποδόσφαιρο».
Για το τι θέλει να κρατήσει και τι θέλει να αλλάξει, αλλά και το πώς θα είναι ο δικός του Ολυμπιακός: «Οι αποφάσεις ακόμα δεν έχουν παρθεί γιατί θα πρέπει πρώτα να τα αναλύσουμε όλα. Θέλω να έχω μία ομάδα με καλή ποιότητα, με σεβασμό στους φίλαθλους που βλέπουν και εκτιμούν το καλό ποδόσφαιρο και να έχει την φιλοδοξία να είναι πρωταθλητής και να κερδίζει όπως και τα προηγούμενα χρόνια».

Για το αν έχει προτείνει ποδοσφαιριστές από την Πορτογαλία και πόσους ποδοσφαιριστές θέλει στο ρόστερ της ομάδας:

«Άσχετα με το ότι είμαι Πορτογάλος, εγώ θέλω η ομάδα να μην βασίζεται σε Πορτογάλους αλλά σε καλούς παίκτες γενικότερα. Άσχετα με την υπηκοότητα, θέλω ποιοτικούς παίκτες που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Για μένα το ιδανικό ρόστερ αποτελείται από 24-25 παίκτες, γιατί θέλω και οι παίκτες της ακαδημίας να έχουν μία ευκαιρία, αφού αποτελούν την συνέχεια της δουλειάς που κάνουμε στον Ολυμπιακό».

Για την πίεση που θα έχει στον Ολυμπιακό από τους φιλάθλους για θετικά αποτελέσματα:

«Ξέρω ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού αγαπούν την ομάδα και είναι μαζί της, τόσο όταν χάνει αλλά και όταν κερδίζει. Εγώ πιστεύω ότι θα δουλέψουμε με τέτοιο τρόπο που θα φέρουμε πολλές νίκες στην ομάδα και έτσι δεν θα υπάρχει τέτοιο θέμα, ίσα ίσα που θα έρθουν πιο κοντά οι φίλαθλοι στην ομάδα».

Για το γεγονός πως ο πήχης είναι ψηλά:

«Το ότι ο πήχης είναι ψηλά μας δίνει επιπλέον ώθηση. Πάντα στην καριέρα μου έβρισκα προκλήσεις και πάντα προσπαθούσα να κάνω άλματα κάθε φορά. Αυτά που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεκινήσουμε με νίκες, να δούμε ποιοι είναι οι στόχοι και να τους πετύχουμε».
Για το ποια είναι η άποψή του για τον προκάτοχό του στον Ολυμπιακό, Ερνέστο Βαλβερδε: «Δεν έχει σημασία να μιλάμε για το παρελθόν και για τον προηγούμενο προπονητή. Το σημαντικό είναι πως θα προσπαθήσω να είμαι σε επαφή με τον Βαλβέρδε για να μου πει για την τωρινή κατάσταση του Ολυμπιακού».

Για τη μεγάλη πίεση που θα έχει στον Ολυμπιακό σε σχέση με την Μπράγκα:

«Οι στόχοι είναι διαφορετικοί γιατί και οι ομάδες είναι διαφορετικές από τη φύση τους. Στην αρχή στην Μπράγκα είχαμε στόχο να φτάσουμε στους 4 πρώτους και καταφέραμε να τερματίσουμε στην 3η θέση, ενώ ο στόχος μας στον Ολυμπιακό είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να πάμε όσο καλύτερα στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτές τις δύο ομάδες, γιατί είναι διαφορετικές και έχουν άλλους στόχους. Βλέπω ότι εμείς θέλουμε να δουλέψουμε και να πάμε μπροστά. Στόχος μας είναι πάντα να κερδίζουμε και αυτό μας κάνει πιο φιλόδοξους και βάζουμε πιο ψηλά τον πήχη».
Πηγή: skai.gr