Παναθηναϊκός: Πρωτοβουλία επώνυμων φίλων της ομάδας για συγκέντρωση χρημάτων

Τη δημιουργία φορέα με την επωνυμία "ΠΑΟ-ΣΩΤΗΡΙΑ" ανακοίνωσαν τέσσερις επώνυμοι φίλοι του Παναθηναϊκού, σε μία προσπάθεια να συμβάλλουν στην εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΠΑΕ. Την πρωτοβουλία είχε ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, συνεπικουρούμενος από τους συναδέλφους του Μιχαήλ Αγγελόπουλο και Αριστοτέλη Χαραλαμπάκη, καθώς και τον βιομήχανο Θ. Ευαγγελίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν εκφράζουν τη θλίψη τους για το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η "πράσινη" ΠΑΕ και προαναγγέλουν τη δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο καλούνται οι φίλαθλοι της ομάδας να συνεισφέρουν χρήματα, τα οποία οι τέσσερις δεσμεύονται ότι θα διαθέσουν στη νέα διοίκηση της εταιρείας, είτε αυτή εκλεγεί από τη γενική συνέλευση των μετόχων, είτε οριστεί από το Πρωτοδικείο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:


«Θλίψη και οργή προκαλούν οι τελευταίες διοικητικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό. Η ιστορική και αγαπημένη μας ομάδα έχει εγκλωβιστεί σε μία σκοτεινή σήραγγα που πολύ φοβούμαστε ότι οδηγεί σε καταστροφικά αδιέξοδα.

Τη στιγμή αυτή δεν επιθυμούμε να αναζητήσουμε ή να καταλογίσουμε ευθύνες. Δυστυχώς, εκείνοι που θα έπρεπε να εμφανιστούν στο προσκήνιο σιωπούν, επιτείνοντας την αγωνία των χιλιάδων φίλων του Παναθηναϊκού και των παικτών που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα μία εντυπωσιακή υπομονή, αφοσίωση και αγάπη. Αποφασίσαμε λοιπόν, να πάρουμε μία πρωτοβουλία, για να μετατρέψουμε το τέλμα και την αδράνεια σε μία Παναθηναϊκή κινητοποίηση: δημιουργούμε τον φορέα Π.Α.Ο.-ΣΩΤΗΡΙΑ και απευθυνόμαστε στους χιλιάδες φίλους της ομάδας για να συγκεντρωθεί το απαραίτητο χρηματικό ποσό προκειμένου να αντιμετωπισθούν και να επιλυθούν τα άμεσα προβλήματα. Στόχος μας είναι να ανταποκριθούν στην έκκλησή μας τουλάχιστον 100.000 φίλοι του Παναθηναϊκού, προσφέροντας ο καθένας ό,τι ποσό δύναται. Εντός της αύριον θα γνωστοποιήσουμε τον αριθμό λογαριασμού και τη σχετική Τράπεζα. Δεν διεκδικούμε θέσεις οιασδήποτε μορφής εξουσίας, το δε ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί στην όποια διοίκηση της ΠΑΕ εκλεγεί ή διορισθεί. Ελπίζουμε ότι η πρωτοβουλία μας αυτή θα ανακόψει την πορεία ταπείνωσης της αγαπημένης μας ομάδας και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την έξοδο από την κρίση».
Πηγή: skai.gr