Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Φαμπρίς Μουάμπα

Σε οριστική διακοπή οδηγήθηκε ο προημιτελικός του κυπέλλου Αγγλίας, μεταξύ της Τότεναμ και της Μπόλτον, μετά την σοβαρή κατάσταση της υγείας του 23χρονου Φαμπρίς Μουάμπα, ο οποίος κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο στο 41', «παγώνοντας» το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Με το σκορ να είναι 1-1 και να υπολείπονται 4 λεπτά για τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ο μέσος της Μπόλτον σταμάτησε να αναπνέει και κατέρρευσε. Το ιατρικό επιτελείο της Μπόλτον προσπαθούσε μάταια περίπου 10 λεπτά να τον επαναφέρει με ανανήψεις και απινιδωτή, ενώ στη συνέχεια ο διαιτητής του αγώνα, Χάουαρντ Ουέμπ, έδειξε στις δύο ομάδες το δρόμο των αποδυτηρίων. Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του BBC, ο άγγλος, γεννημένος στο Κονγκό, άσος παλεύει για τη ζωή του, ενώ το ESPΝ ανέφερε ότι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο ποδοσφαιριστής συνέχισε να μην αναπνέει κατά τη μεταφορά του από τη φυσούνα. Ο πρώην μέσος της Άρσεναλ έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ESPN,
στο νοσοκομείο μετέβησαν ο προπονητής της Μπόλτον, Όουεν Κόιλ και ο αρχηγός της ομάδας, Κέβιν Ντέιβις, ενώ με ανακοίνωση της η Μπόλτον επιβεβαιώνει τη διακομιδή του Φαμπρί Μουάμπα στο νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει λεπτομέρειες της κατάστασης του ποδοσφαιριστή.

Τα μήνυμα συμπαράστασης από συμπαίκτες του Μουάμπα, αντιπάλους και φιλάθλους στο Τwitter είναι αμέτρητα, ενώ ο πρόεδρος της PFA (Ενωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών), Γκόρντον Τέιλορ, ανέφερε σε δηλώσεις του: «Μέχρι στιγμής το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε, να περιμένουμε, να ελπίζουμε και να προσευχόμαστε. Πρόκειται για κάτι συνταρακτικό για την οικογένεια του ποδοσφαίρου».
Πηγή: skai.gr