Κλείσιμο

Έγκλημα και τιμωρία... (Ολυμπιακός - Μέταλιστ 1-2)

Έγκλημα και τιμωρία... Ο Ολυμπιακός πέταξε στα σκουπίδια μια δική του ιστορική πρόκριση που κρατούσε στα... πόδια του κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα! Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, στο δεύτερο αγώνα για τη φάση των «16» που έγινε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ηττήθηκε με 1-2 από τη Μέταλιστ Χάρκιβ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης με τον κανονισμό των εκτός έδρας γκολ.

Ο πολύ καλός Μέγιερι έως και το 81ο λεπτό ήταν σπουδαίος κάτω από τα δοκάρια, μπλοκάροντας μέχρι και εκτέλεση πέναλτι του Ντέβιτς στo 78', το οποίο είχαν κερδίσει οι Ουκρανοί για χέρι του Μοντεστό μέσα στην περιοχή. Σε μια ανύποπτη όμως έκανε λάθος εκτίμηση σε βαθιά σέντρα, ο Βαγιάγκρα πρόλαβε την έξοδό του και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Θέλοντας μόλις άλλο ένα τέρμα για να προκριθούν οι παίκτες της Μέταλιστ τα έδωσαν όλα, και έξι λεπτά μετά την ισοφάριση ο Ντέβιτς με τακουνάκι μετά από κόρνερ εκμεταλλεύτηκε το κενό στη μικρή περιοχή του Ολυμπιακού και έγραψε το 2-1.

Στα λεπτά που απέμεναν οι Πειριαώτες πίεσαν για το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση, όμως δεν τα κατάφεραν απογοητεύοντας τον κόσμο τους που είχε γεμίσει το "Καραϊσκάκη" για να πανηγυρίσει...

Κακός ο Ρουμάνος διαιτητής, ο οποίος άφησε σε πολλές φάσεις το δυνατό παιχνίδι των Ουκρανών χωρίς κάρτα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Χολέμπας, Μαρκάνο, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ορμπάιθ (87’ Ντιόγκο), Μανιάτης (59’ λ.τρ. Μοδέστο), Ιμπαγάσα (45’ λ.τρ. Μακούν), Φουστέρ, Τζεμπούρ.

ΜΕΤΑΛΙΣΤ (Μίρον Μάρκεβιτς): Ντισλιένκοβιτς, Πσενίτσνικ, Γκουέγιε, Τορσιλιέρι, Βιγιάγκρα, Κλέιτον Ξαβιέ, Τόρες, Μπλάνκο (90+3’ Βαλιάγιεφ), Σόσα, Τάισον, Μάρλος (46’ Ντέβιτς).
 
Διαιτητής: Χατέγκαν (Ρουμανία)

Τα αποτελέσματα του Europa League:

Στους αγώνες-ρεβάνς της φάσης των «16» σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… 2-1 (3-2)

Ουντινέζε-Αλκμααρ… 2-1 (0-2)

Αϊντχόφεν-Βαλένθια… 1-1 (2-4)

Ανόβερο-Σταντάρ Λιέγης… 4-0 (2-2)

Ολυμπιακός-Μέταλιστ Χαρκίβ… 1-2 (1-0)

Μάντσεστερ Σίτι-Σπόρτινγκ Λισσαβώνας… 3-2 (0-1)

Σάλκε-Τβέντε… 4-1 (0-1)

Μπεσίκτας-Ατλέτικο Μαδρίτης… 0-3 (1-3)

Πηγή: skai.gr