"Oυκρανός" ο Μανωλάς

Σε αυτή την ΑΕΚ όλα γίνονται. Ο Κώστας Μανωλάς, με τον οποίο η ΠΑΕ απέτυχε δύο φορές να έρθει σε συμφωνία στο παρελθόν για την επέκταση της συνεργασίας τους, θα συνεχίσει την καριέρα του, οριστικά κι αμετάκλειτα αυτή την φορά, στην Ντνιέπρ. Για 24 ώρες παίχτηκαν πολλά επεισόδια στο... σίριαλ της μεταγραφής του παίκτη στους Ουκρανούς, με προτελευταίο αυτό του "διαφαινόμενου ναυαγίου", ωστόσο, βρέθηκε τελικά η "χρυσή τομή" στο θέμα των χρημάτων που θα βάλει στο ταμείο της η Ένωση κι ο ποδοσφαιριστής θα υπογράψει το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που του πρόσφερε ο σύλλογος.

Η ΑΕΚ θα βάλει στα ταμεία της 670.000 ευρώ (100.000 ευρώ μπροστά και 600.000) με ιδιωτικό συμφωνητικό. Κι αν οι δύο πλευρές έμειναν ευχαριστημένες από το τελικό deal, στον Θρασύβουλο τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Διότι βάσει του συμφωνητικού που συντάχθηκε η ομάδα της Φυλής θα πάρει το 30% των 100.000 ήτοι 30.000 ευρώ κι όχι περίπου 200.000 που προβλέπεται από το συνολικό κόστος της μεταγραφής.

Για να φτάσει η μεταγραφή στο τέλος της πέρασε από...σαράντα κύματα. Επίσημα η ΑΕΚ έκανε γνωστό σήμερα το μεσημέρι ότι η τελική πρόταση των Ουκρανών, την οποία γνωστοποίησαν στον Αρναρ Γκρέταρσον, έφτανε στις 500.000 ευρώ και ποσοστό μεταπώλησης 10%, με την Ένωση να απαντάει αρνητικά και να ζητά 800.000 ευρώ. Οι άνθρωποι της Ντνιεπρ υποστήριξαν ότι δεν θα έκαναν άλλη πρόταση, όμως αυτή τους η κίνηση αποτέλεσε ένα μέτρο πίεσης για να πει η Ενωση το "ναι" στο "ζεστό χρήμα".

Η...ανεπανάληπτη φόρμουλα βρέθηκε. Μ' αυτή η ΑΕΚ πουλάει τον Μανωλά έναντι 100.000 ευρώ!, ώστε το ποσοστό 30% του Θρασύβουλου να του αποφέρει μόλις 30.000 ευρώ και διαμέσου ξεχωριστής συμφωνίας με τη Ντνιέπρ, οι Ουκρανοί αγοράζουν με 600.000 ευρώ το δικαίωμα να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή αποφασίσει να πουλήσει η ΑΕΚ μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2012!

Ο Μανωλάς από την πλευρά του πίεζε από το πρωί για να τελειώσει η υπόθεση, αφότου πέρασε με επιτυχία τις καθιερωμένες ιατρικές κι εργομετρικές εξετάσεις.
Πηγή: skai.gr