Tρίτη διαδοχική νίκη για Άστέρα στην Τρίπολη(1-0 τον Άρη)

Οι Αρκάδες μετά τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό επικράτησαν και του Άρη 1-0 με τέρμα του Ουσέρο, και τον προσγείωσαν μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και θύμισαν εποχές… 2007.

Ο Σάκης Τσιώλης ήξερε καλά τα μυστικά της πρώην ομάδας του, η οποία δεν απείλησε ουσιαστικά καμία φορά, ενώ οι γηπεδούχοι που παραμένουν αήττητοί στην Τρίπολη, θα μπορούσαν να έχουν φτάσει και σε μεγαλύτερο σκορ.

Τα περιθώρια στένευαν και για τις δύο ομάδες. Ο Άρης έκανε μια σπουδαία νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό και ένα δεύτερο τρίποντο μόνο καλό θα έκανε. Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας έχει «χτυπήσει» στην έδρα του ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και μια ακόμα νίκη σε μεγάλο παιχνίδι θα λειτουργούσε θετικότατα.

Οι Αρκάδες περίμεναν τον Άρη και κοιτούσαν να εκμεταλλευτούν την κόντρα. Σε μια από αυτές ο Μπρέσκα έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε, αφού την άφησε ο Ροτζέριο, στον Ουσέρο, ο οποίος με κεφαλιά-ψαράκι άνοιξε το σκορ. Έτσι οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες αφού στις ελάχιστες καλές στιγμές που δημιουργήθηκαν δεν υπήρξε γκολ. Νωρίτερα ο Αστέρας θα μπορούσε να έχει σκοράρει νωρίτερα, αλλά ο Θάνος δεν υπέδειξε το πέναλτι σε σπρώξιμο του Ροτζέριο από τον Παπαστεριανό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας έμεινε πιο πίσω και περίμενε τον Άρη για να επιτεθεί. Οι Αρκάδες ήθελαν να διατηρήσουν το γκολ του Ουσέρο, να διαφυλάξουν το μηδέν στην άμυνα και στη συνέχεια να προσπαθήσουν για ένα δεύτερο. Από την άλλη πλευρά ο Άρης ανέβασε την πίεσή του, όμως παρά την είσοδο των Ιάκομπ και Νέτο δεν άλλαξε κάτι, δραματικά, στην εικόνα του.

Ο Μπρέσκα, μπορεί να ψάχνει το γκολ, όμως στη μοναδική μεγάλη στιγμή που του παρουσιάστηκε δεν κατάφερε να το πετύχει. Ο Περόνε τον βρήκε πολύ καλά, εκείνος μπήκε φάτσα με τον Βελλίδη, το πλασέ του όμως ήταν τραγικό. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα δεν προσέφεραν άλλες συγκινήσεις καθώς η καθολική υπεροχή του Άρη δεν καρποφόρησε. Οι Αρκάδες παρέμειναν αήττητοι για ακόμα μια φορά, ενώ οι «κίτρινοι» προσγειώθηκαν ανώμαλα μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Αστ. Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Τσαμπούρης, Πουλίδο, Κωστούλας, Πιπίνης, Χουανίτο, Ουσέρο, Ροτζέριο (46’ Αρσενίεβιτς), Χούλι (67’ Φορμίκα), Μπρέσκα (81’ Αλβάρεζ), Περόνε.

Στον πάγκο: Μπαντής, Κουρμπέλης, Σολάκης, Ναβάρο.

Άρης (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Παπαστεριανός (46’ Νέτο), Μίσελ, Σανκαρέ (56’ Λαζαρίδης), Ντίκο, Τόχα, Ούμπιντες, Φατί, Γιαννιώτας (46’ Ιάκομπ), Τσέζαρεκ, Σολτάνι.

Στον πάγκο: Διούδης, Καπετάνος, Καζναφέρης, Παπαζαχαρίας.

Διαιτητής: Θάνος
Βοηθοί: Μπιτσίδης, Φραγκιαδάκης
Πηγή: skai.gr