Αφεντικό με ανατροπή η... Μπαρτσελόνα(3-1 την Ρεάλ στο Μπερναμπέου) !

Για 7ο συνεχόμενο clasico πρωταθλήματος -ανεξαρτήτως έδρας- η Ρεάλ δεν μπορεί να αντισταθεί στην Μπαρτσελόνα. Επιβλητικό διπλό με 3-1 των καταλανών στο Μπερναμπέου, αν και βρέθηκαν πίσω μόλις στο 20ό δευτερόλεπτο.

Η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου» και της υπενθύμισε ποιος παραμένει αφεντικό στην Ισπανία!

Σάντσες, Τσάβι και Φάμπρεγκας τα γκολ των «μπλαουγκράνα», ο Μπενζεμά εκείνο της «βασίλισσας» -το πιο γρήγορο στην ιστορία των clasico!

Ισόβαθμες, πλέον, με 37 βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας οι δύο ομάδες, με τους «μπλαουγκράνα», όμως, να έχουν ματς περισσότερο.

Ονειρικό ξεκίνημα έκανε στο ντέρμπι η Ρεάλ. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, στα 23 δευτερόλεπτα συγκεκριμένα, η «βασίλισσα» πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Καρίμ Μπενζεμά. Η φάση ξεκίνησε από ολέθριο λάθος σε διώξιμο του πορτιέρο, Βίκτορ Βαλδές με την μπάλα μετά από κόντρα να καταλήγει στον Γάλλο σταρ, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έδωσε το προβάδισμα στους Καστιγιάνους. Ηταν το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των «Clasico» με τη Ρεάλ να δείχνει μία απίστευτη αποφασιστικότητα από το πρώτο δευτερόλεπτο!


Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να απαντήσει και στο 7' ο Κασίγιας κατέβασε τα ρολά στο πλασέ του Μέσι για να έρθει τρία λεπτά αργότερα ο Ντι Μαρία να χάσει ευκαιρία για το 2-0. Οσο η ώρα περνούσε, οι Καταλανοί ανέβαζαν στροφές και στο 23' ο Τσάβι με φάουλ έστειλε προμήνυμα γι' αυτό που θα ακολουθούσε στο 30' με τον Αλέξις Σάντσες να μιμείται τον συμπατρώτη, Ιβάν Ζαμοράνο και να σκοράρει όντας, πλέον, ο 2ος Χιλιανός μετά τον άλλοτε άσο της Ρεάλ που καταφέρνει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα σε ντέρμπι Ρεάλ-Μπαρτσελόνα και αντίστροφα.

Ετσι το 1-1 έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου με την εξέδρα να φωνάζει για τη φάση του 43' και δη ένα μαρκάρισμα του Λιονέλ Μέσι πάνω στον Τσάμπι Αλόνσο, όπου οι «μπλάνκος» ζήτησαν τη 2η κίτρινη για τον Αργεντινό σούπερ σταρ που νωρίτερα και δη στο 36' είχε δει την πρώτη κίτρινη για διαμαρτυρία. Ηταν ένα μαρκάρισμα που αν κανείς δει με ψύχραιμο μάτι, θα μπορούσε ενδεχομένως να «κιτρινιστεί», αν στη θέση του θύτη βρισκόταν κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής.


Στην επανάληψη, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην. Η Μπαρτσελόνα δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στη Ρεάλ που είχε την ατυχία να ΄χει σε άσχημη μέρα και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ετσι στο 53' η Μπαρτσελόνα πήρε κεφάλι στο σκορ με σουτ του Τσάβι που κόντραρε στον Μαρσέλο με την πορεία της μπάλας να αλλάζει δραματικά και να καταλήγει στα δίχτυα του Κασίγιας για να έρθει στο 65' ο Φάμπρεγας να διαμορφώσει με κεφαλιά το τελικό 3-1 για τους «μπλαουγκράνα» που μετά το 30' ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του ματς. Επί της ουσίας στο 65' έπεσαν οι τίτλοι του τέλους στο ντέρμπι, όπου η Ρεάλ ήταν ανταγωνιστική μόνο για 30 λεπτά.

ΡΕΑΛ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 1-3 (1' Μπενζεμά – 29' Αλέξις Σάντσες, 53' αυτογκόλ Μαρσέλο, 65' Φάμπρεγας)

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Κοεντράο, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Λασάνα Ντιαρά (63' Κεντίρα), Εζίλ (58' Κακά), Ρονάλντο, Μπενζεμά, Ντι Μαρία (67' Ιγκουαϊν).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλδές, Αλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Τσάβι, Μπουσκέτς, Ινιέστα (89' Πέδρο), Μέσι, Φάμπρεγκας (78' Κεϊτά), Αλέξις Σάντσες (83' Βίγια).




Πηγή: skai.gr