Κλείσιμο

Έχασε βαθμούς, χάνει και Γκαρσία, Βιερίνια(ΠΑΟΚ-Κέρκυρα 0-0)



Ο ΠΑΟΚ έχασε ξανά έδαφος στην βαθμολογία (0-0 με την Κέρκυρα), αλλά το χειρότερο απ’ όλα κινδυνεύει να χάσει και δύο από τα σημαντικότερα όπλα του, αφού οι Γκαρσία και Βιεϊρίνια είναι αμφίβολοι για την αναμέτρηση που ακολουθεί με την Τότεναμ στο Λονδίνο.

Ανούσια η υπεροχή του «Δικεφάλου», που είχε μεν ευκαιρίες να σκοράρει αλλά όχι και ρέντα στην τελική προσπάθεια με συνέπεια να υποχρεωθεί σε νέα γκέλα, την 5η στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις του στην Σούπερ Λίγκα.

Όταν βάζει τους ίδιους και τους ίδιους ο Μπόλονι «κατηγορείται» ότι δεν αξιοποιεί το ρόστερ του. Σήμερα ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενο πως θα «ανακατέψει την τράπουλα» λόγω απουσιών και Τότεναμ. Χάνοντας τον Γκαρσία λίγο πριν την σέντρα (προφυλάχθηκε ο Ουρουγουανός λόγω ενοχλήσεων στον πλάγιο μηριαίο) η λογική υπαγόρευε πως θα έβαζε τον Αρίας. Αντί για αυτό επανέφερε τον Κοντρέρας στην ενδεκάδα, αλλά στα χαφ, τον Αθανασιάδη δεξί εξτρέμ, ενώ αντί να βάλει τον Λάζαρ -με βάση τις δοκιμές του- στηρίχθηκε στον Φωτάκη.

Το πρώτο ημίωρο «σπαταλήθηκε» στην προσπάθεια να βρεθεί ρυθμός απέναντι σε ένα σύνολο, το οποίο δεν έμοιαζε να έχει καμία διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Όχι ότι εξέπληξε κανέναν, αλλά η προσπάθεια να διασπαστεί η άμυνά του -όπως αποδείχθηκε- μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν. Πάντως κατάφερε να φτιάξει ευκαιρίες -όχι τις πλέον κλασικές, αλλά ικανές να του δώσουν το προβάδισμα. Επτά τελικές προσπάθειες μετά το γκολ φαινόταν αρκετά μακριά…

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο «Δικέφαλος» συνέχισε να διατηρεί την υπεροχή, αλλά δεν φαινόταν πως αυτή θα «μεταφραστεί» σε ένα τέρμα. Η ενίσχυση από τον πάγκο ήρθε (πέρασαν Σαλπιγγίδη και Ίβιτς), η πίεση εντάθηκε, αλλά μάταια. Στην μοναδική φορά που η μπάλα πέρασε την τελική γραμμή στο 75’, ο Κοντρέρας που την έσπρωξε στα δίχτυα, ήταν ακάλυπτος όταν τον έβγαζε σε θέσης βολής ο Σαλπιγγίδης. Πολύ φασαρία για το τίποτα στο φινάλε, με τον Αθ8ανασιάδη να πέφτει μέσα στην περιοχή, αλλά να μην υπάρχει παράβαση.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Έτο (71’ Σαλπιγγίδης), Κοντρέρας, Μαλεζάς, Σταφυλίδης, Μπαλάφας, Φωτάκης, Σπαντάτσιο, Αθανασιάδης, Βιεϊρίνια, Παπάζογλου (61’ Σαλπιγγίδης).

Στον πάγκο: Κρέσιτς, Γεωργιάδης, Λάζαρ, Σνάουτσνερ, Αρίας.

Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Γκουστάβο, Μαϊστόροβιτς, Βέντζελ, Κοντοδήμος, Οσμάν, Χαμπλ, Μαζνόφ, Λόβιν (62’ Καλαντζής), Ιωάννου (71’ Γιάντσης), Αγρίτης (83’ Μίχος).

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Βενέτης, Γραμμόζης, Τσίγκας.


Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Γεωργιάδης (Κοζάνης), Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Πηγή: skai.gr