Γόντικας: «Δικαιωμένος για τον Φερέιρα»-Το θέμα με τις μετοχές

Ευχαριστημένος με την ισοπαλία στο Καραϊσκάκη και δικαιωμένος για τη δουλειά του Ζεσουάλδο Φερέιρα δήλωσε ο Δημήτρης Γόντικας, που άφησε ασχολίαστη τη διαιτησία του Γιάχου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού στο κυπριακό sportnetcy:

-Τι συναισθήματα έχετε μετά από την κατάκτηση του βαθμού στην έδρα του περσινού πρωταθλητή;

"Νομίζω ότι ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα. Έγινε ένα εξαιρετικό παιχνίδι που ξεφεύγει από τα ελληνικά πλαίσια. Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, όχι από την εμφάνιση στο β' μέρος, καθώς πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι. Νομίζω ότι εν τέλει το αποτέλεσμα είναι θετικό. Είμαστε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και θα κάνουμε ότι μπορούμε να διατηρηθούμε εκεί».

Μέχρι τώρα οι εμφανίσεις του κύριου Φερέιρα νομίζω πως σας έχουν δικαιώσει...

"Κάτι τέτοιο είναι λογικό. Θεωρώ πως ο προπονητής θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει και άλλο έργο. Όμως, επειδή είμαστε στον αθλητισμό, πιστεύω ότι θα έρθει και πάλι ο καιρός που θα δοκιμαστούμε όλοι".

-Πως είδατε την διαιτησία του κύριου Γιάχου, για τον οποίο ο Παναθηναϊκός φερόταν να είναι προβληματισμένος;

"Κανένα σχόλιο".

-Πως είδατε την ατμόσφαιρα στο "Γ. Καραϊσκάκης";

"Νομίζω ότι η ατμόσφαιρα δεν ξέφυγε από τα αθλητικά πλαίσια και ήταν καλή".

- Πως βλέπετε την συνέχεια του πρωταθλήματος για τον Παναθηναϊκό;

"Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς".

-Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στην έδρα του περσινού πρωταθλητή Ελλάδος. Το αφιερώνετε στον κόσμο της ομάδας σας;

"Βέβαια και αφιερώνουμε αυτό το αποτέλεσμα στον κόσμο μας και πιστεύω ότι είναι χαρούμενος όσο και εμείς για την πορεία της ομάδας μας".

Oι μετοχές

Το θέμα που προέκυψε με την τιμή των μετοχών και την αύξηση από 0,33 λεπτά σε 1,12 ευρώ δεν υφίσταται καν και τσάμπα σκορπίζει τον πανικό στις τάξεις των οπαδών και μόνο, που αγωνιούν για την ανάδοχη κατάσταση στην ΠΑΕ.

Γιατί οι μέτοχοι (σ.σ.: όσοι πήγαν...) είναι ενήμεροι από την προηγούμενη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, στην οποία ενημερώθηκαν για την αλλαγή της τιμής, η οποία επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα. Απλά το νέο στην υπόθεση, είναι ότι στους παλιούς μετόχους (σ.σ: που δεν πήγαν στην Γ.Σ.) έγινε έγγραφη ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα.

Η αλλαγή στην τιμή της μετοχής αποφασίστηκε κι έγινε από την τελευταία Γ.Σ., απλά και μόνο επειδή δεν θα έπαιρνε έγκριση από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς και δεν μειώνει το ποσοστό των μετοχών αυτού που θα βάλει το ποσό για να πάρει τις μετοχές.

Συνεχίζει να ισχύει λοιπόν ότι ίσχυε για οποιονδήποτε επίδοξο μέτοχο. Εφόσον ο τελευταίος δώσει έγγραφη εγγύηση των 15 εκατ. ευρώ, θα γίνει η μεταβίβαση του 54,7 των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη και στην επόμενη Γ.Σ. θα πάει ως μεγαλομέτοχος. Κι εφόσον καταθέσει τα 15 εκατ. ευρώ, μεγαλώνει το ποσοστό του στην ΠΑΕ και το πάει γύρω στο 66%.

Αρα με απλά ελληνικά όποιος δώσει τα λεφτά στην Α.Μ.Κ., παίρνει χαριστικά ουσιαστικά τις μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη και γίνεται απόλυτο αφεντικό με ένα ποσοστό που αγγίζει τα 2/3 των μετοχών.



Πηγή: skai.gr