Κύπρος: φοβερό καψώνι σε φαντάρο επειδή ζωγράφισε το τριφύλλι!

 

Aπίστευτη είναι η καταγγελία ενός πατέρα 18χρονου φαντάρου στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου, ο οποίος, σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα «sigmalive.com» υποβλήθηκε σε… στρατιωτικού τύπου καψώνι επειδή  ζωγράφισε σε ένα χαρτί ένα τριφύλλι, έμβλημα της Ομόνοιας, της οποίας οι περισσότεροι οπαδοί είναι αριστερών πεποιθήσεων, σε αντίθεση με τους περισσότερους φίλους του ΑΠΟΕΛ και της Ανόρθωσης.

Οι πληροφορίες αφορούν έναν Αρχιλοχία και δύο ΕΠΥ, οι οποίοι σύμφωνα με την καταγγελία, έβρισαν τον νεαρό εθνοφρουρό, τον έδεσαν με πλαστική ταινία σε μία καρέκλα και τον έβαλαν ανάποδα σε ένα βαρέλι!

Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης: «Παρόμοια περιστατικά δεν έχουν καμία θέση στην Εθνική μας Φρουρά, έστω και αν είναι εντελώς μεμονωμένα. Το σχετικό επεισόδιο βρίσκεται υπό διερεύνηση, ασκείται ποινική ανάκριση και εκείνοι οι οποίοι ευθύνονται θα παραπεμφθούν και θα τιμωρηθούν με κάθε αυστηρότητα επειδή παρόμοια φαινόμενα- επαναλαμβάνω- δεν έχουν θέση σε έναν ανθρώπινο στρατό όπως είναι η κυπριακή εθνοφρουρά». Ηδη διεξάγεται έρευνα και θεωρείται δεδομένο ότι θα προκύψουν ποινές αν επιβεβαιωθεί η ενοχή των «κατηγορούμενων».

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Χαραυγή», όταν οι τρεις αξιωματικοί είδαν τον νεαρό να ζωγραφίζει το τριφύλλι ο ένας από αυτούς του είπε: «εννά σου δείξουν κομμουνιστούιν». Μετά όλοι μαζί τον άρπαξαν, τον τύλιξαν με πλαστική ταινία σε όλο του το σώμα, τον έδεσαν πάνω σε καρέκλα και τον έβαλαν ανάποδα μέσα σε ένα βαρέλι, ενώ φρόντισαν να βάλουν στο ένα του αυτί αναμμένο τσιγάρο λέγοντάς του: «Οταν ξεδεθείς κάπνισε το τσιγάρο στην υγεία μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 18χρονος εθνοφρουρός ήταν εγχειρισμένος στη σπλήνα και με πρόβλημα κοίλης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο πατέρας του εθνοφρουρού κατήγγειλε το περιστατικό στον διοικητή της μονάδας του, στο Υπουργείο Άμυνας και στο ΓΕΕΦ, ενώ δεν αποκλείεται η υπόθεση να φτάσει μέχρι και σε στρατοδικείο.

Πηγή: skai.gr