Προβάδισμα ο Πρίγκηπας – Πλάνο με «εταιρεία λαϊκής βάσης» πρότεινε η AXIOM Capital

Λιγοστές είναι οι πιθανότητες να αποκτήσει σάρκα και οστά η προοπτική πώλησης του 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην AXIOM Capital, της οποίας οι εκπρόσωποι συναντήθηκαν σήμερα με τους δικηγόρους στους οποίους έχει παραδώσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης τις «ανενεργές» μετοχές του.

Κι’ αυτό, διότι σύμφωνα με όσα διέρρευσαν και από τις δύο πλευρές, η εταιρεία που μεσολαβεί για λογαριασμό fund αμερικανικών συμφερόντων κατέθεσε πρόταση για σχηματισμό εταιρείας λαϊκής βάσης και όχι πλάνο αγοράς των μετοχών από συγκεκριμένο επενδυτή.

Εφεραν, μάλιστα, ως παράδειγμα αυτού του μοντέλου τον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης των πρωταθλητών του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL) Green Bay Packers.

Σε περίπτωση συνεργασίας ζητήθηκε από τους εκπροσώπους της αμερικανικής εταιρείας χρονικό περιθώριο τριών μηνών για τη συγκρότηση και υλοποίηση του πλάνου, του οποίου ζήτησαν ασφαλώς το αποκλειστικό δικαίωμα διαχείρισης.

Το γεγονός ότι οι δικηγόροι της πλευράς Βαρδινογιάννη ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της AXIOM Capital ότι μπορούν να παρουσιάσουν την πρότασή τους στο Δ.Σ. της ΠΑΕ και ότι τελικά δεν πρόκειται να συναντηθεί ο ίδιος μαζί τους αποδυναμώνει σε μεγάλο βαθμό το σενάριο σοβαρής προοπτικής για την υλοποίηση του πλάνου της.

Συνεπώς, τούτη την ώρα προβάδισμα για την επόμενη ημέρα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός φαίνεται να έχει η πρόταση του Πρίγκιπα Σουλτάν, ο οποίος  αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας και να φύγει αφού παρακολουθήσει το ματς Παναθηναϊκός – Εργοτέλης το Σάββατο (22/10) στο ΟΑΚΑ.

 

 

Πηγή: skai.gr