Κλείσιμο

Οι Αγγλοαμερικανοί έρχονται για τον ΠΑΟ

Την Πέμπτη πραγματοποιείται στην Αθήνα η συνάντηση της αντιπροσωπείας της Axiom Capital και του επενδυτή από τις ΗΠΑ με τους εκπροσώπους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ώστε να συζητηθεί το ενδεχόμενο απόκτησης του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου της ΠΑΕ. Η βρετανική επενδυτική εταιρεία και ο πελάτης της θέτουν ως προϋπόθεση τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου πριν προχωρήσει οποιαδήποτε συμφωνία. Η προσέγγιση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έγινε κατόπιν διερευνητικής επαφής με το δικηγορικό γραφείο που έχει στη διάθεσή του τις μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Η Axiom Capital θα έχει επίσης διάφορες άλλες προκαταρκτικές συναντήσεις για να διερευνήσει την πιθανότητα επενδύσεων σε ευκαιρίες που έχουν προκύψει λόγω της κρίσης στην ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας, η σχέση με Έλληνες επιχειρηματίες είναι συνεχής στο πλαίσιο της αναζήτησης καλών επενδύσεων με εξωστρέφεια.

H Axiom Capital έχει δυναμική παρουσία στην αγορά επενδυτικής τραπεζικής της βρετανικής πρωτεύουσας εδώ και 35 χρόνια, ενώ αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα σε παγκόσμια κλίμακα. Εκπροσωπεί κατ’ αποκλειστικότητα επενδυτές από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και πολλές άλλες χώρες. Η παρουσία της είναι έντονη σε επιχειρηματικές συμφωνίες και επενδύσεις μεταξύ άλλων στην Κίνα, τη Γερμανία, τη Νότια Αφρική και τα Βαλκάνια και δη στην Ελλάδα, καθότι η εταιρεία έχει και ελληνικά στελέχη. Έχει πετύχει την εισαγωγή αρκετών εταιρειών στα χρηματιστήρια του Λονδίνου.

Ιδρυτής και επικεφαλής της Axiom Capital είναι ο 63χρονος Ντέιβιντ Σινκλαίρ, που έχει ενεργήσει ως επενδυτικός σύμβουλος για κεφάλαια έως και 100 εκατομμυρίων λιρών. Ο κ. Σινκλαίρ που πιθανότατα θα συνοδεύσει στην Αθήνα τον επενδυτή από τις ΗΠΑ, έχει μεγάλη πείρα στην εξαγορά εταιρειών, ενώ χρησιμοποιείται συχνά από τη βρετανική δικαιοσύνη ως ειδικός μάρτυρας σε ζητήματα οικονομικών – λογιστικών διενέξεων. Η έδρα της Axiom Capital βρίσκεται στο Γκόλντερς Γκριν, την εβραϊκή συνοικία του βορείου Λονδίνου, μαρτυρώντας και την εβραϊκή ρίζα του ιδρυτή της.

Ο υποψήφιος επενδυτής από τις ΗΠΑ φέρεται να είναι εκπρόσωπος ισχυρού επενδυτικού κεφαλαίου, με διαθέσιμο ενεργητικό δισεκατομμυρίων δολαρίων για επενδύσεις στο χώρο του αθλητισμού. Ωστόσο, κατά την πάγια τακτική σε αυτές τις περιπτώσεις, η Axiom Capital δεν έχει κοινοποιήσει το όνομα των επενδυτών, κάτι που θα γίνει σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο