Πελέ εναντίον Μέσι τον Οκτώβριο στην Ιαπωνία;


Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα αν πρόκειται για διαφημιστικό τρικ της FIFA προκειμένου να αναβαθμιστεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων ή για ιδέα του προέδρου της Σάντος, Λουίς Αλβάρο ντε Ολιβέιρα Ριμπέιρο, αλλά πλέον είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Δεκέμβριο (8-18/12)στην Ιαπωνία για πρώτη φορά τον – κατά πολλούς – κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών εναντίον του αναμφισβήτητα κορυφαίου εν ενεργεία ποδοσφαιριστή!

Κι’ αυτό, διότι σύμφωνα δημοσιεύματα από την Βραζιλία ο 70χρονος Πελέ έχει δεχθεί αλλεπάλληλες κρούσεις από τον Ριμπέιρο προκειμένου να φορέσει έστω και για λίγο τη φανέλα της Σάντος στο συγκεκριμένο τουρνουά!  

«Ο Πελέ είναι θετικός και μου υποσχέθηκε πως θα προπονηθεί προκειμένου να είναι έτοιμος για αγωνιστεί για λίγα λεπτά. Θα φορέσει τη φανέλα με το νούμερο 10» είπε ο Ριμπέιρο σε ραδιοφωνική συνέντευξη, χωρίς όμως να... πείσει ως προς το κίνητρό του! «Ο Πελέ έχει κατακτήσει τρία Μουντιάλ, όμως μόνο δύο φορές το Διηπειρωτικό Κύπελλο με τη Σάντος. Τώρα, 48 χρόνια μετά θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει και πάλι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε επίπεδο συλλόγων ως μέλος της Σάντος» προσπάθησε να εξηγήσει, αλλά κάποιον... εμπορικό λάκκο έχει η φάβα!

Επισημαίνεται ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους οι Μπαρτσελόνα, Σάντος, Μοντερέι (Μεξικό), Οκλαντ Σίτι (Αυστραλία), ενώ δεν έχουν αναδειχθεί ακόμη οι πρωταθλήτριες Αφρικής, Ασίας.  

 

 

Πηγή: skai.gr