Το σκεπτικό για τον υποβιβασμό του Αστέρα Τρίπολης

Η Σούπερ Λίγκα έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα το σκεπτικό στο οποίο βασίστηκε η πειθαρχική επιτροπή για να επιβάλλει την ποινή του υποβιβασμού στον Αστέρα Τρίπολης και τον τριετή αποκλεισμό στον Γιώργο Μποροβήλο.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της καταδικαστικής απόφασης για τον Αστέρα Τρίπολης, η πειθαρχική επιτροπή αποδέχεται ως αληθή τα όσα αναφέρονται στις συνομιλίες του Μάκη Ψωμιάδη με κάποιον «Νίκο», όπου γίνεται λόγος για 500.000 ευρώ που δόθηκαν από τον Γιώργο Μποροβήλο στον Αχιλλέα Μπέο ώστε να κερδίσει ο Αστέρας το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου και για ένα αντίστοιχο ποσό που προσφέρθηκε στην Καβάλα για τον ίδιο λόγο, αλλά δεν έγινε αποδεκτό από τον Μάκη Ψωμιάδη.

Στο σκεπτικό ωστόσο, αναφέρεται πως «δεν αποδείχθηκε ότι η πιο πάνω υπόσχεση και προσφορά του χρηματικού αυτού ποσού για την επίτευξη “χειραγώγησης” και τη διαμόρφωση αλλοιωμένου αγωνιστικού αποτελέσματος υπέρ της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, έγινε αποδεκτή από τον Αχιλλέα Μπέο και ότι ο τελευταίος έλαβε το παραπάνω χρηματικό ποσό».

Με λίγα λόγια, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Γιώργος Μποροβήλος καταδικάζονται για «απόπειρα δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση», καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία ότι τελικώς τα λεφτά αυτά δόθηκαν και ο Αχιλλέας Μπέος τα πήρε.

Άξιο αναφοράς, είναι το γεγονός ότι η πειθαρχική επιτροπή έλαβε υπόψη της τις συνομιλίες του μεγαλομετόχου του Αστέρα, Δημήτρη Μπάκου με τον Αχιλλέα Μπέο που περιλαμβάνονται στο πόρισμα της εισαγγελέως, κάτι που δεν ήταν γνωστό διότι δεν είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη στον κ. Μπάκο.

Στο σκεπτικό αναφέρεται πως η συνομιλία Ψωμιάδη με το «Νίκο», «ενισχύεται από τις επίσης περιεχόμενες στο εισαγγελικό πόρισμα (βλ. σελίδες 47-48) τακτικές συνομιλίες μεταξύ Γ. Μποροβήλου και Δ. Μπάκου (μέλους του Δ.Σ. και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης) οι οποίες έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 16-2-2011 έως και 24-2-2011 και στις οποίες ζητείται η “βοήθεια” του Αχ. Μπέου προκειμένου η εγκαλουμένη ΠΑΕ να αποφύγει τον βαθμολογικά διαφαινόμενο υποβιβασμό της στην αμέσως κατώτερη κατηγορία».

Αξίζει, τέλος, να αναφέρουμε, πως η πειθαρχική επιτροπή αναγνώρισε πλήρως την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον Ολυμπιακό Βόλου, σημειώνοντας πως ο σύλλογος έχει στερηθεί του δικαιώματος να αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα, άρα και η πειθαρχική επιτροπή είναι αναρμόδια να του επιβάλλει ποινές. Παραπέμπει δε την υπόθεση στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα ώστε ο Βόλος να δικαστεί από την πειθαρχική της ΕΠΟ ως ομάδα Δ’ Εθνικής.
Πηγή: skai.gr