"Πιθανόν να ασκήσουμε και νέες πειθαρχικές διώξεις για τους "στημένους αγώνες"

"Πιθανόν να ασκήσουμε και νέες πειθαρχικές διώξεις για τους "στημένους αγώνες". Πάντως, ο μεγάλος όγκος των κατηγορητηρίων έχει φύγει από τα χέρια μας και η υπόθεση αυτή φαίνεται, ότι βρίσκεται κοντά στο τέλος της". Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος, μιλώντας στο ΑΠΕ, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκήσει και νέες πειθαρχικές διώξεις για το σκάνδαλο που έχει προκαλέσει πολλά "ρίχτερ" στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πλήττοντας καίρια την αξιοπιστία του.

"Εχουν μείνει πλέον απομεινάρια της πολύκροτης αυτής υπόθεσης. Εγώ και ο Αντωνακάκης έχουμε, ως ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, δύο κύριες πηγές, από τις οποίες αντλούμε υλικό. Το πόρισμα της εισαγγελέως κ.Παπανδρέου, αλλά και αυτό του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Παράλληλα, έχουμε ζητήσει από τον ανακριτή κ.Κασίμη να μας στείλει ότι νεότερα στοιχεία έχει, όπως και από το ΣΔΟΕ. Το τελευταίο, αντιμετωπίζει, όμως, δυσκολίες για να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται από τις τράπεζες".

- Περιμένετε την αποστολή στοιχείων και από το εξωτερικό;

"Ναι, από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, συγκεκριμένα. Η κ.Παπανδρέου τα έχει ζητήσει από τις 15 Μαίου, αλλά έως τώρα δεν έχουν στείλει το παραμικρό οι χώρες αυτές. Οταν πάρουμε στα χέρια μας τα στοιχεία αυτά, θα "φωτιστεί" και άλλο η υπόθεση".

- Για ποιό λόγο υποβάλατε μαζί με τον κ.Αντωνακάκη, έφεση κατά των αποφάσεων των Πειθαρχικών Επιτροπών της Σούπερ Λίγκας και της Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' και Γ' Εθνικής, με τις οποίες απαλλάχθηκαν ΟΦΗ και Θρασύβουλος για τους "στημένους αγώνες".

"Οι κρίσεις στις συγκεκριμένες αποφάσεις των δύο Πειθαρχικών Επιτροπών δεν είναι σωστές από ουσιαστικής πλευράς. Παράλληλα, δεν μας έχουν στείλει ακόμη το σκεπτικό των αποφάσεών τους για ΟΦΗ και Θρασύβουλο, παρά το σχετικό αίτημα που έχουμε υποβάλλει. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο συμβαίνει αυτό. Εμείς, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να απαλλαγούν οι δύο ΠΑΕ. Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε το σκεπτικό, σύμφωνα με το οποίο απαλλάχθηκαν των κατηγοριών".

- Πιστεύετε, ότι θα υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης των "στημένων αγώνων" ή θα μείνουν κάποια ... σκοτεινά σημεία;

"Αισιοδοξώ, ότι θα φθάσουμε έως το τέλος. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έχει γίνει για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου και μάλιστα κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν. Το καίριο θέμα είναι ό,τι δεν γίνονται πλέον λοβιτούρες και "αλισβερίσια". Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι πια "ξέφραγο αμπέλι". Μπήκε φραγμός στην ασυδοσία κάποιων".

Και το θέμα είναι ανάλογες υποθέσεις να αποτελέσουν όχι μόνο οριστικό παρελθόν για το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και "μάθημα" για το μέλλον. Αλλωστε, η μόνη αποτυχία στη ζωή είναι αυτή που δεν μας έγινε μάθημα...
Πηγή: skai.gr