Μειώθηκε η εγγύηση για τον Σταύρο Ψωμιάδη

Μειώθηκε κατά 150.000 ευρώ η εγγυοδοσία που είχε επιβληθεί στον πρόεδρο της Καβάλας Σταύρο Ψωμιάδη για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με βούλευμά του, μείωσε την εγγύηση ύψους 250.000 ευρώ που είχε υποχρεωθεί να καταβάλει μετά την απολογία του σε 100.000 ευρώ, διατηρώντας παράλληλα και την υποθήκη του ακινήτου στο Παλαιό Ψυχικό, αντικειμενικής αξίας 550.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα πάντως εντείνονται οι προσπάθειες των αρχών για τη σύλληψη του μεγαλομετόχου της Καβάλας Μάκη Ψωμιάδη, με την έκδοση Διεθνούς εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, ύστερα από σχετικό αίτημα του 9ου τακτικού ανακριτή Γιώργου Κασίμη. Ο Μάκης Ψωμιάδης είναι ο μοναδικός απ’ τους κατηγορουμένους στην υπόθεση των στημένων αγώνων σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και εξακολουθεί να παραμένει ασύλληπτος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, ο ανακριτής έλαβε από την UEFA νέα στοιχεία που αφορούν παράνομο στοιχηματισμό από 20 άτομα τα οποία αναφέρονται με ονοματεπώνυμο. Σε αυτά τα ονόματα δεν συγκαταλέγονται ποδοσφαιρικοί παράγοντες, ωστόσο τα κέρδη που αποκόμισαν οι «παίκτες» ανέρχονται σε 30-50 χιλιάδες λίρες, ενώ υπάρχει περίπτωση που ένα άτομο κέρδισε από ένα παιχνίδι 500.000 λίρες.

Στα μέσα του ερχόμενου μήνα ο κ. Κασίμης αναμένεται να έχει συνεργασία με αξιωματούχους της Europol αλλά και με εισαγγελείς της Eurojust στη Χάγη. Αντικείμενο των συναντήσεων του ανακριτή είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που ενδεχομένως διατηρούν στο εξωτερικό οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αλλά και οι στοιχηματικές εταιρείες μέσω των οποίων παίχτηκαν μεγάλα ποσά πάνω σε στημένους αγώνες.
Πηγή: skai.gr