"Tριάρες" πρόκρισης απο ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό Βόλου!

Ομάδα ικανή, όχι μόνο για να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και να κάνει μία πολύ καλή πορεία, απέδειξε ότι διαθέτει ο ΠΑΟΚ και στη ρεβάνς του τρίτου προκριματικού γύρου της διοργάνωσης με τη Βαλερένγκα. Μετά το 2-0 στο Οσλο, ο "Δικέφαλος του Βορρά" επικράτησε άνετα και στην Τούμπα των Νορβηγών με 3-0 και αύριο το μεσημέρι θα γνωρίζει τον αντίπαλό του στα πλέι οφ, μετά την κλήρωση που θα διεξαχθεί στην έδρα της UEFA, στη Νιόν. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια άνοιξε το σκορ στο 44΄, στο 49΄ ο Αθανασιάδης πέτυχε το 2-0, ενώ στο 58΄ ο Φωτάκης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η Βαλερένγκα μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, είχε τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς, όμως, να είναι ιδιαίτερα απειλητική προς την εστία του Κρέσιτς. Οι φωνές του Μπόλονι "έπιασαν τόπο" και μετά το πρώτο 15λεπτο οι παίκτες του "Δικεφάλου του Βορρά" ισορρόπησαν πλήρως το ματς. Η υπόθεση πρόκριση υπέρ του ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε οριστικά ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να "κτυπάει" και στην Τούμπα. Με δυνατό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή έδωσε το προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς (1-0), όπως ακριβώς είχε κάνει και πριν από μία εβδομάδα στη Νορβηγία. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (49΄), ο Φωτάκης έδωσε "μισό γκολ" στον Αθανασιάδη, ο οποίος με άψογο πλασέ έκανε το 2-0. Ο δημιουργός του δεύτερου τέρματος (Φωτάκης), "χρίστηκε" σκόρερ, εννέα λεπτά αργότερα, όταν πήρε το "ριμπάουντ" από την απόκρουση του Χίρσφεντ στο μπάσιμο του Αθανασιάδη και δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Διαιτητής: Κρίστο Τόχβερ

Κίτρινες: Φελά

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Γκαρσία (79΄ Κοντρέρας), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Βιερίνια (69΄ Ρομπέρ), Ίβιτς (60΄ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης, Έτο, Αρίας.

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ (Αντρεσεν): Χίρσφελντ, Νούρντβικ (46΄ Λι), Μούρι, Ντος Σάντος, Μπέρε, Ογκούντε (60΄ Χέσταντ), Κονέ, Φελά, Στράντμπεργκ, Ζάγιτς, Σινγκ.


Ολυμπιακός Βόλου-Ντιφερντάνζ 3-0


Χωρίς να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε 3-0 της Ντιφερντάνζ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Τα γκολ για την ομάδα του Χάβι Γκράθια, που είχε νικήσει με το ίδιο σκορ και στο Λουξεμβούργο, πέτυχαν οι Μαρτίν (30΄), Σέλεζι (57΄) και Σολάκης (83΄).

Οπως ήταν φυσικό, το 3-0 του πρώτου αγώνα σήμαινε ότι το σημερινό ματς δεν είχε απολύτως κανένα αγωνιστικό ενδιαφέρον. Περίπου 10.000 οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο γήπεδο, κυρίως για να διαμαρτυρηθούν, ενώ δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες και τα πανώ κατά της ΕΠΟ και πολιτικών. Μέσα σ΄αυτή τη βεβαρυμένη ατμόσφαιρα, οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν εξίσου "ανόρεχτοι" στον αγωνιστικό χώρο. Κατάφεραν, ωστόσο, να καθαρίσουν εύκολα το ματς, αφού η διαφορά δυναμικότητας από την ομάδα του Λουξεμβούργου ήταν δεδομένη και πασιφανής.

Στο 30΄ μετά από εκτέλεση φάουλ και αδράνεια της άμυνας της Ντιφερντάζ, ο Χουάν Μαρτίν από πολύ κοντά άνοιξε το σκορ, φτάνοντας τα τρία γκολ στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ. Στο 58΄ σε αντεπίθεση-σήμα κατατεθέν του Μάριο Μπρέσκα, ο Σλοβάκος γύρισε τη μπάλα στον Σέλεζι ο οποίος έγραψε το 2-0, ενώ είχε μεσολαβήσει δοκάρι για τους φιλοξενούμενους με τον Μπέτμερ στο 48΄. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 83΄ ο Ηλίας Σολάκης, μετά από νέα αντεπίθεση με εμπνευστή τον Μπρέσκα.



Διαιτητής: Αρμάν Αμιρκαγιάν (Αρμενία)

Κίτρινες:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Χάβι Γκράθια): Ρόκα, Σέλεζι, Ζαραδούκας (75΄ Ρόκκας), Ντολεζάι, Νταρμπιόν, Αλβάρες, Σανκαρέ, Ακόστα (46΄ Μπρέσκα), Μόνχε, Σκέμπρι (46΄ Σολάκης), Μαρτίν

ΝΤΙΦΕΡΝΤΑΝΖ (Μορίς Σπιτονί): Βέμπερ, Ροντρίγκες, Ελ Ραφίκ (77΄ Ριμπέιρο), Καρόν (85΄ Μέι), Λεόνι, Μπέτμερ, Γένις, Λεμπρέσεν, Αφούν, Πίσκορ (64΄ Φρανζόνι), Κίντσιγκερ




Πηγή: skai.gr