Κλείσιμο

Συνάντηση Πλατινί – Παπανδρέου για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου

«Ήταν μια εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΟΥΕΦΑ στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν διάφορα θέματα και επιβεβαιώθηκε η βούληση και των δύο μερών να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα της βίας και της διαφθοράς που βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου και του προέδρου της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί, στην Βουλή.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες, εκτός του κ. Γερουλάνου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος.

Ο κ. Γερουλάνος είπε ότι ο πρωθυπουργός και ο κ. Πλατινί συζήτησαν πρακτικούς τρόπους για το πώς μπορούν να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, προσθέτοντας ότι «ένας από τους τρόπους αυτούς είναι η ΟΥΕΦΑ να μεταφέρει την τεχνογνωσία που έχει στα ελληνικά γήπεδα».

«Σε αυτή την κατεύθυνση θα ακολουθήσουν επισκέψεις τεσσάρων ομάδων ειδικών της ΟΥΕΦΑ που αφορούν στους στημένους αγώνες, στο ντόπινγκ, στη βία στα γήπεδα και στη διαιτησία, ώστε να μπορεί και η ελληνική πολιτεία και η ΕΠΟ να έχουν την τεχνογνωσία που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα», είπε ο κ. Γερουλάνος.

Από κυβερνητικούς κύκλους αναφέρθηκε αργότερα ότι ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ δεν ζήτησε κάτι συγκεκριμένο, διευκρινίζοντας ότι η συνάντηση αυτή δεν είχε «τεχνικό» χαρακτήρα, αλλά επιβεβαιωτικό της βούλησης των δύο πλευρών για συνεργασία πάνω στην βάση του πως μπορεί να εξυγιανθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και να καταστεί «κομμάτι» της αναπτυξιακής διαδικασίας.

Σχετικά με αυτό το ζήτημα θα διατυπωθεί πρόταση από την ΟΥΕΦΑ προς τον πρωθυπουργό για την έλευση και τον τρόπο εργασίας των ομάδων των ειδικών, οι οποίοι και θα προτείνουν μια σειρά λύσεων στα τέσσερα προαναφερθέντα ζητήματα.

Επίσης, όπως διευκρίνισαν οι ίδιοι κύκλοι δεν ετέθη θέμα συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Από την άλλη, τέλος, οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «για κάθε θέμα θα μεταφερθεί τεχνογνωσία και θα δούμε».

Πηγή: skai.gr