Α. Φάκος: Ενδεχόμενο υποβιβασμού των εμπλεκομένων ομάδων στα στημένα

Ενώπιον του ειδικού ανακριτή απολογούνται σήμερα Δευτέρα εννέα άτομα που κατηγορούνται για τα στημένα παιχνίδια και τα παράνομα στοιχήματα. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κακουργήματα και πλημμελήματα.

Το ενδεχόμενο υποβιβασμού των εμπλεκομένων ομάδων στην πολύκροτη υπόθεση των στημένων αγώνων, εφόσον τεκμηριωθεί εμπλοκή τους στην υπόθεση, άφησε από την πλευρό του ανοιχτό στον ΣΚΑΪ και την "Πρώτη Γραμμή" ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος.

Σύμφωνα με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, οι πειθαρχικές κυρώσεις αφορούν χρηματικές ποινές και απαγόρευση ασκήσεως αθλητικής δραστηριότητας σε παράγοντες που δρουν στο χώρο του ποδοσφαίρου και υποβιβασμό για τις ποδοσφαιρικές ομάδες εφόσον αποδειχθεί εμπλοκή τους.

«Η πειθαρχική διαδικασία είναι τελείως ανεξάρτητη από την ποινική δίκη. Θα κάνουμε αξιολόγηση, εκτίμηση και θα ασκήσουμε πειθαρχική δίωξη εφόσον υπάρχει εμπλοκή» τόνισε.

«Ζητήσαμε επιπλέον από τα αντίγραφα δικογραφίας που αναμένουμε αυτές τις ημέρες, και τα αντίγραφα των απολογιών των κατηγορουμένων» δήλωσε ο κ. Φάκος, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν θα καλέσει κάποια πρόσωπα για κατάθεση.

Στο μεταξύ, στις αρχές αναμένεται να παραδοθεί τη Δευτέρα ο Μάκης Ψωμιάδης, που κατηγορείται για το κύκλωμα των στημένων, όπως γνωστοποίησε ο δικηγόρος του Χρήστος Μυλωνόπουλος.
Πηγή: skai.gr