Επάγγελμα... τροπαιούχος!

Για έκτη συνεχόμενη φορά και 14η συνολικά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός είναι Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο ανδρών!

Οι «ερυθρόλευκοι», έβαλαν ακόμα μια φορά στην άκρη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα και με μια σοβαρή εμφάνιση, όπου φάνηκε η διαφορά εμπειρίας και κλάσης ανάμεσα στις δύο ομάδες, επικράτησαν 10-8 του Πανιώνιου στον τελικό που έγινε στην Κάλυμνο.

Το ματς:

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Πανιώνιο. Προηγήθηκε στην πρώτη φάση του αγώνα όταν και κέρδισε πέναλτι και εκτέλεσε εύστοχα ο Μιράλης. Ο Ολυμπιακός απάντησε γρήγορα με τον Χριστόφορο Κολόμβο να σκοράρει στην πρώτη ευκαιρία που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» στον παίκτη παραπάνω. Ο Δημήτρης Μάζης σκόραρε για τους «κυανέρυθρους», βάζοντας τους ξανά μπροστά στο σκορ. Οι παίκτες του Βαγγέλη Πάτερου όμως βελτίωσαν την άμυνα τους, έβαλαν δύο γκολ και το πρώτο οκτάλεπτο ήταν υπέρ του με 3-2.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι παίκτες του Μάκη Βολτυράκη είχαν μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση, δεν εκμεταλλεύονταν τον παίκτης παραπάνω και έτσι ο Ολυμπιακός ανέβασε την διαφορά του σκορ στα δύο γκολ. Ντόσκας και Δελακάς ανέβασαν την απόδοση του και με τα γκολ τους, τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο με 5-3.

Η εμπειρία των «ερυθρόλευκων» παράλληλα με τα παιδαριώδη λάθη των παικτών του Πανιώνιου αύξησαν την διαφορά στα τρία γκολ. Ο τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών είχε πολλά παράπονα από τους παίκτες του κυρίως από τις επιθετικές του ενέργειες. Η ομάδα του Πειραιά έπαιζε σκληρή άμυνα, πετύχαινε εύκολα γκολ και το προβάδισμα αυξήθηκε στα τρία γκολ στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός έπαιζε με το χρονόμετρο. Ο Πανιώνιος δεν κατάφερε ούτε στο τέταρτο οκτάλεπτο να πιέσει τους αντιπάλους αν και μείωσε σε 10-8, ένα λεπτό πριν την λήξη με τον Μιράλη. Οι πολίστες του Ολυμπιακού χάρη στην συγκέντρωση τους αλλά και στην εμπειρία τους απέδειξαν πως ήταν η καλύτερη ομάδα του Final 4 και δίκαια αναδείχθηκαν κυπελλούχοι Ελλάδας για το 2011.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 4-3, 1-2

Ολυμπιακός (Βαγγέλης Πάτερος): Κολόμβος 1, Ντόσκας 2, Φουντούλης 1, Δελακάς 2, Θεοδωρόπουλος 1, Κομάντινα 1, Κόχειλας 1, Σχίζας 1

Πανιώνιος (Μάκης Βολτυράκης): Μιράλης 3, Μάζης 2, Παπαδόγκωνας 1, Μουρίκης 1, Χατζηγούλας 1

Πηγή: skai.gr