Ο Ζιλμπέρτο φεύγει, το τσάμπιονς λίγκ έρχεται!

Την δεύτερη νίκη του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, σημείωσε ο Παναθηναϊκός, που επιβλήθηκε στο ΟΑΚΑ του ΠΑΟΚ με 1-0, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής. Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 74΄ ο Ζιλμπερτο Σίλβα.

Το ματς στα πρώτα λεπτά δεν ήταν καλό αφού και οι δύο ομάδες έδιναν ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνά τους με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να αποκτήσει την υπεροχή χωρίς ωστόσο να καταφέρνει κάτι ιδιαίτερο. Η πρώτη φάση που αξίζει αναφοράς έγινε στο 24ο λεπτό, όταν ο διαιτητής Κάκος υπέδειξε πέναλτι σε υποτιθέμενο χέρι του Τσιρίλο, στην προσπάθεια του ιταλού αμυντικού να απομακρύνει την μπάλα. Όμως στη συνέχεια πήρε πίσω την αρχική του απόφαση αφού η μπάλα βρήκε το στήθος του αμυντικού του ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός είχε άλλη μια καλή ευκαιρία με τον Νίνη στο 43΄ όταν μετά από σουτ, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να πιέζει περισσότερο και να χάνει ευκαιρίες με τον Λέτο στο 50΄ και στο 52΄. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 59΄ ο Καντέ έκανε κεφαλιά προς τα πίσω όμως ο Ζιλμπέρτο δεν πρόλαβε την έξοδο του Χαλκιά. Τελικά το γκολ για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 74΄ από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα όταν μετά από φάση διαρκείας, ο Βραζιλιάνος με κοντινό σουτ, νίκησε τον Χαλκιά και έδωσε το προβάδισμα στο «τριφύλλι». Στο 84΄ ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Βιεϊρίνια γύρισε παράλληλα από αριστερά, πετάχτηκε πρώτος στην μπάλα με προβολή ο Μουσλίμοβιτς και έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από την εστία του Τζόρβα.



Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας).

Κίτρινες: Σιμάο, Τζόρβας - Κοντρέρας

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟ: Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος (68' Μαρίνος), Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Νίνης (68' Καραγκούνης), Λουίς Γκαρσία (46' Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Έτο (69' Σνάουτσνερ), Λίνο, Βιτόλο, Τσουκαλάς, Φωτάκης (80΄ Μουσλίμοβιτς), Σαλπιγγίδης (76' Ελ Ζαρ), Βιερίνια, Αθανασιάδης.

*Τιμήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα ο Ζιλμπέρτο Σίλβα από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 5ης ημέρας των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας:

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0
(74΄ Ζιλμπέρτο Σίλβα)
Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ 1-0
(84΄ Ντολεζάι)


Η βαθμολογία (σε 5 αγ.)

   
Παναθηναϊκός       10

ΠΑΟΚ                    9

ΑΕΚ                       8

Ολυμπιακός Βόλου  6

   


Πηγή: skai.gr