Κλείσιμο

Στα Βριλήσσια το κύπελλο στο χάντμπολ


Για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, τα Βριλήσσια κατέκτησαν το Κύπελλο στο χάντμπολ ανδρών, καθώς στον τελικό του φάιναλ φορ, που διεξήχθη στα Χανιά, νίκησαν την πρωταθλήτρια ΑΕΚ 19-18.

Τα δεκάλεπτα: 2-1, 4-8, 8-9 (ημ.), 12-11, 16-12, 19-18

Παρατήρητης: Μπάβας

Διαιτητές: Tσάκωνας- Χάσκης

Δίλεπτα: 5-8 - Πέναλτι: 2/5-3/4.

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ (Νίκος Γραμματικός): Βαμβακάς Π., Τσιγκογιαννόπουλος , Βαμβακάς Λ. 7, Πέρρος , Γαλάνης 1 , Λιάλιος Χ. 2 , Κλεώπας 1, Μπάρμπας, Λιάλιος Α., Κάιγκανιτς 6 , Παπαδόπουλος 2, Κατσίκης , Τσιλιμπάρης.

ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 7, Μεγαλοοικονόμου, Γεωργιάδης 3, Μάνιτς 3, Βακάλης 2, Κουλούρης, Παπαδόπουλος, Κόντης, Σύγγαρης, Ασαρίδης, Τσαούσης 2, Τούτσης, Πάρκχανιουκ 1. 

Σε δηλώσεις τους οι πρωταγωνιστές τόνισαν:

Νίκος Γραμματικός (προπονητής Βριλησσίων): «Η κατάκτηση του τίτλου ήταν κάτι απίστευτο για την ομάδα μας. Τα καταφέραμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και με μεγάλη αποχή από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το θέλαμε πολύ. Στο 1ο ημίχρονο αντιμετωπίσαμε πρόβλημα κόντρα στον Καφφάτο. Ήμασταν συγκεντρωμένοι όμως σε όλο το ματς. Έχουμε κάνει πρόοδο στην άμυνα. Θέλαμε να σταματήσουμε τον ρυθμό της ΑΕΚ και τα καταφέραμε. Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για εμένα, γιατί έχει γιορτή ο γιος μου και θέλω να του το αφιερώσω, όπως και στον πρόεδρο του συλλόγου μας Βασίλη Σκουλά και τον αντιπρόεδρο Λουκά Οικονόμου, που η συνεισφορά τους είναι μεγάλη».



Γιώργος Πέρρος (αρχηγός Βριλησσίων): «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν ένα δυνατό ματς. Ανταμειφθήκαμε για την πολύ καλή πορεία στον 2ο γύρο. Ηταν μια δικαίωση για εμάς. Το αφιερώνω στην διοίκηση, στους συμπαίκτες μου και στον προπονητή μου. Πήραμε άξια το Κύπελλο. Η ομάδα μου αξίζει να κάνει πρωταθλητισμό»



Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής ΑΕΚ): «Συγχαρητήρια στα Βριλήσσια. Εγινε ένα δυνατό ματς. Σταθήκαμε καλά στην άμυνα, αλλά στην επίθεση δεν είχαμε μυαλό, και κολλήσαμε. Ξέραμε ότι θα γίνει ντέρμπι. Ηταν τελικός Κυπέλλου. Είχαν πιο καθαρό μυαλό και κέρδισαν. Στεναχωριόμαστε για τον χαμένο τελικό, αλλά για εμάς ήταν μια πετυχημένη χρονιά. Οταν ξεκίνησε η σεζόν η τετράδα φάνταζε ως υπέρβαση με το μικρό μας ρόστερ. Θα βάλουμε νέους στόχους, νέα κίνητρα. Απο μικρός είμαι ΑΕΚτζής και ήταν όνειρο ζωής αυτό που ζούμε. Ολα έχουν γίνει με δουλειά και κόπο».



Γιώργος Παπαδόπουλος (πλέι μέικερ ΑΕΚ): «Συγχαρητήρια στα Βριλήσσια. Δεν καταφέραμε να συγκεντρωθούμε στην επίθεση με αποτέλεσμα να μην έχουμε λύσεις».



Πηγή: skai.gr