O πρωταθλητής και οι ...άλλοι!


Το 38ο πρωτάθλημα στην ιστορία του πανηγύρισε σήμερα ο Ολυμπιακός. Στο κατάμεσο από 30.000 κόσμο "Γεώργιο Καραϊσκάκης" πραγματοποιήθηκε η φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου, που είχε διασφαλιστεί εδώ και αρκετές εβδομάδες. Η Λάρισα που είχε ήδη υποβιβαστεί, χρησίμευσε ως... "σάκος του μποξ" για τους πρωταθλητές που επικράτησαν 6-0 με γκολ των Τζιμπούρ (8΄), Φουστέρ (15΄,17΄), Μέλμπεργκ (62΄), Πάντελιτς (65΄), Φετφατζίδης (76΄)

Με ρυθμό που... κόβει την ανάσα, ο Ολυμπιακός στρίμωξε από το πρώτο λεπτό την ΑΕΛ και προηγήθηκε 3-0 πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο. Στο 8΄ ο Μιραλάς σέντραρε από δεξιά και μετά από αδράνεια στο κέντρο της "βυσσινί" άμυνας, ο Τζιμπούρ άνοιξε το σκορ. Στο 15΄ από παιδαριώδες λάθος του Ταλ, ο Φουστέρ έγραψε το 2-0 και στο 17΄ πάλι ο Ισπανός πέτυχε ένα υπέροχο γκολ. Από εκτέλεση κόρνερ του Ιμπαγάσα, κατέβασε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με "κεραυνό" έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μια φάση-καρμπόν από την εκπληκτική συνεργασία Ριμπερί-Ρόμπεν στο περσινό ματς Μάντσεστερ Γ.-Μπάγερν για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το ματς παιζόταν στο μισό γήπεδο με τους "ερυθρόλευκους" να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες και στο 54΄ ο Φετφατζίδης "τράνταξε" με σουτ το δοκάρι του Αμπάρη. Στο 62΄ οι Μελίσσης, Νταμπίζας έχασαν τον Μέλμπεργκ που σκόραρε με κεφαλιά και στο 65΄ ο Αμπάρης "προσέφερε" ακόμα ένα γκολ στον Μάρκο Πάντελιτς που έγραψε το 5-0. Το σκορ έκλεισε ο Γιάννης Φετφατζίδης στο 76΄ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.

Στα highlights του αγώνα, περνά το στιγμιότυπο του 67ου λεπτού, όταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε απέσυρε τον Αντώνη Νικοπολίδη ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα την τελευταία εμφάνιση της καριέρας του. Σε ηλικία 40 ετών ο πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική το 2004 αποχαιρέτησε την ενεργό δράση, απολαμβάνοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα των 30.000 "ερυθρόλευκων" οπαδών. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη σεζόν με το ρεκόρ των 15 νικών σε ισάριθμους αγώνες στην έδρα του.

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης (67΄ Μέγερι), Μναιάτης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Ριέρα (37΄ Φετφατζίδης), Φουστέρ, Τζιμπούρ (62΄ Πάντελιτς)

ΛΑΡΙΣΑ (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Ρέντζας, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης (46΄ Μελίσσης), Κατσιαρός, Ταλ, Αμπουμπακαρί (65΄ Σιατραβάνης), Πλιάγκας (46΄ Βελάσκο), Μετίν, Κουζέν, Πανκράτ.



Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός 3-2

Ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε με 3-2 τον Παναθηναϊκό στο "Πανθεσσαλικό" στάδιο, στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, ως η πέμπτη ομάδα. Τα γκολ των "ερυθρόλευκων" της Μαγνησίας σημείωσαν οι Μάρτιν (23΄, 85΄) και Μπρέσκα (54΄), ενώ για τους "πράσινους" σκόραραν οι Κατσουράνης (55΄) και Σισέ (65΄).

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με πέναλτι του Μάρτιν στο 23ο λεπτό, σε χέρι του Μπουμσόνγκ. Το γκολ και το δοκάρι του Σολάκη στο 43΄, σε απευθείας εκτέλεση φάουλ μετά την αποβολή (αυστηρή) του Καντέ για μαρκάρισμα στον Μπρέσκα, ήταν ό,τι πιο αξιόλογο στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ανέβηκε πολύ, με τον Μπρέσκα να διπλασιάζει στο 54΄ αλλά τον Παναθηναϊκό να "απαντά" άμεσα, αρχικά με τον Κατσουράνη στο 56΄ και εν συνεχεία με τον Σισέ στο 65΄. Ο Παναθηναϊκός έμεινε με 9 παίκτες στη φάση του 78ου λεπτού, όταν ο Μπουμσόνγκ απέκρουσε τη μπάλα με το χέρι, αλλά ο Τζόρβας απέκρουσε το πέναλτι του Σολάκη (80΄). Τελικά, τη "λύτρωση" στους γηπεδούχους έφερε ο Μάρτιν με το δεύτερο γκολ του, στο 85ο λεπτό.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 42΄ Καντέ, 78΄ Μπουμσόνγκ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σολάκης, Ακόστα, Ντολεζάι - Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης, Λέτο, Λουίς Γκαρσία

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μάκης Κατσαβάκης): Μαρούλης, Ούμπιντες (13΄ Αλβάρεζ), Μητρόπουλος (84΄ Νέμεθ), Ντολεζάι, Ζέλεσι, Σολάκης (89΄ Ψυχογιός), Μαρτίν, Τομάς, Μπρέσκα, Ακόστα, Ρόκας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σισέ, Λέτο (57΄ Λουίς Γκαρσία), Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος, Βύντρα, Καραγκούνης (73΄ Κλέιτον), Κατσουράνης (57΄ Σιμάο).



ΑΕΚ-Ηρακλής 0-0

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 του Ηρακλή στο (κλειστό λόγω τιμωρίας) ΟΑΚΑ, στην αναμέτρηση με την οποία η Ένωση ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι "κιτρινόμαυροι" εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ, όπου θα εισέλθουν ως δεύτερη πίσω από τον Παναθηναϊκό.

Σε ένα παιχνίδι που γρήγορα θα ξεχαστεί, οι γηπεδούχοι έχασαν μια μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 66΄, αρχικά με το Λαγό και ύστερα με τον Καφέ, ενώ ο Ηρακλής απώλεσε την καλή στιγμή του στο 72΄, με τον Αραμπατζή να αποκρούει το σουτ του Ηλιάδη, σε έναν από τους πιο άχρωμους εφετινούς αγώνες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος (Ηπείρου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χοσέμι

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Νασούτι, Ματέος, Γιάχιτς, Λαγός, Μάκος, Καφές, Μίτσελ, Γκερέιρο (63΄ Έντερ), Μπλάνκο (88΄ Λεονάρντο), Μπαχά (56΄ Σκόκο).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Κανακούδης, Ζοτ (64΄ Μαρσέλ), Στάμου, Χοσέμι, Παπαστεριανός, Ηλιάδης, Ρόμπλες (67΄ Τσίτας), Μάρα, Γκαρσία, Σολτάνι (89΄ Βουτσιάς).

ΠΑΟΚ-Κέρκυρα 2-0

Την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας κατέκτησε ο ΠΑΟΚ και ετοιμάζεται πλέον για τα πλέι οφ. Στην 30η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, ο "Δικέφαλος του Βορρά" επικράτησε 2-0 της Κέρκυρας με γκολ των Ιβιτς (9΄) και Αθανασιάδη (76΄).

Εκμεταλλευόμενος τις πολλές απουσίες των φιλοξενούμενων, ο ΠΑΟΚ επέβαλε από την αρχή το ρυθμό του και προηγήθηκε λίγο πριν τη συμπλήρωση 10 λεπτών, όταν από ασίστ του Ετο ο Ιβιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντόπουλου. Τρία λεπτά αργότερα (12΄) ο Παρασκευαϊδης ανέτρεψε στην περιοχή τον Βιεϊρίνια, πέναλτι καθαρό που καταλόγισε ο διαιτητής Παμπορίοδης. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λίνο, ο οποίος όμως αστόχησε. Παρότι η Κέρκυρα δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική, έχασε μια ευκαιρία από αυτές που δεν... χάνονται όταν στο 44΄ ο Γκουστάβο και ο Γιάντσης με διαδοχικές προσπάθειες είδαν τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ να αποκρούουν πάνω στη γραμμή.

Τις όποιες... αμφιβολίες για την τελική έκβαση του αγώνα, διέλυσε ο Στέφανος Αθανασιάδης που στο 76ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)

Κίτρινες: Μονιάκης, Παρασκευαϊδης

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Ελ Ζαρ, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (68΄ Αθανασιάδης), Μαλεζάς (82΄ Μπαλάφας), Λίν, Βιερίνια, Ίβιτς (81΄ Βιτόλο), Τσουκαλάς, Έτο.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Μίνος, Φλαβίνιο (77΄ Βιόπουλος), Γιάντσης (83΄ Μάμαλος), Λαμπρόπουλος, Παρασκευαϊδης, Ρίκκα, Χαμπλ, Μονιάκης, Μακρυδημήτρης, Ιωάννου (63΄ Δεινόπαπας)



Ξάνθη-Αρης 1-2

Με νίκη ολοκλήρωσε τις εφετινές υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας ο Αρης, που επικράτησε στα "Πηγάδια" της Ξάνθης με 2-1 (26΄ Νέτο, 47΄ Περέιρα - 40΄ Σταθάκης). Παρά τη νίκη της, όμως, η μακεδονική ομάδα έμεινε εκτός των πλέι οφ, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί του Παναθηναϊκού. Το σημερινό ήταν το πέμπτο συνεχές τρίποντο για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη, όμως δεν στάθηκε αρκετή για να φέρει τον Αρη στη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού "εισιτηρίου".

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σταθάκης - Τσέζαρεκ, Ρονάλντο

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Γκλέισον, Σταθάκης, Στιούαρτ, Μαρσελίνιο, Φλίσκας, Κατόνγκο (60΄ Καθάριος), Βασιλακάκης (86΄ Κομεσίδης), Πόι (71΄ Μάνταλος), Σουάνης.

ΑΡΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Νέτο, Ρονάλντο, Τσέζαρεκ (60΄ Μενδρινός), Μίσελ, Πορτίγια, Μπομπαντίγια (90΄+ Αραβίδης), Λαζαρίδης, Ντανίλο, Βανγκέλι, Καστίγιο (87΄ Σακάτα).


Πανσερραϊκός-Εργοτέλης 0-4


Θριαμβευτικά ολοκληρώθηκε η σεζόν για τον Εργοτέλη, που πέρασε με άνεση από τις Σέρρες συντρίβοντας 4-0 τον ουραγό Πανσερραϊκό και κατέκτησε την 8η θέση στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ των Κρητικών πέτυχαν οι Βερπακόφσκις (5΄), Ορφανός (31΄), Μπούντιμιρ (73΄), Καρέλης (85΄πεν.).

Πολύ εύκολα εξελίχθηκε για τους φιλοξενούμενους το σημερινό ματς. Μόλις στο 5΄ από ασίστ του Ορφανού ο Μπούντιμιρ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά ο Βερπακόσφκις πήρε το "ριμπάουντ" και άνοιξε το σκορ. Στο 31΄ από φάουλ του Μπέτο ο Βαλσαμάκης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα, ο Βερπακόφσκις τη γύρισε στον Ορφανό που με κεφαλιά έγραψε το 0-2. Ο Μάριο Μπούντιμιρ πέτυχε το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων στο 73ο λεπτό, ενώ στο 85΄ το "κερασάκι στην τούρτα" έβαλε ο Καρέλης διαμορφώνοντας το τελικό σκορ με πέναλτι που κέρδισε ο Ορφανός.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Κίτρινες: Κέρλα, Βρούτσινα - Κυριακίδης, Ορφανός

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παύλος Δημητρίου): Βαλσαμάκης, Τριανταφύλλου, Ντιόγκο, Κάστρο (46΄ Γεωργιάδης), Σίντιτς, Κέρλα, Βοσκόπουλος, Σουμπίνιο, Νταλέ (75΄ Βρούτσινα), Μπέλιτς (62΄ Λεοζίνιο), Πάρκερ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Αθανασίου, Χίμπλινγκερ, Μπούντιμιρ, Γιαλούσης (66΄ Ρουμπάκης), Μπέτο, Βίσιο, Χαντί (68΄ Καρέλης), Σασιασβίλι, Κυριακίδης, Ορφανός, Βερπακόφσκις (76΄ Χρυσοφάκης)

Ατρόμητος-Καβάλα 0-0

Ισόπαλη χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Ατρομήτου με την Καβάλα στο γήπεδο Περιστερίου, για την 30η και τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Σε έναν αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, με τους γηπεδούχους να επικεντρώνονται πλέον στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Οι κλειστές άμυνες και ο βαρύς αγωνιστικό χώρος από τη βροχή που έπεφτε δεν άφησαν περιθώρια στις δύο ομάδες για κάτι καλό στο πρώτο ημίχρονο, κάνοντας εύκολη τη ζωή των Ιτάνζ και Βαγιέχο που δεν είχαν... επισκέψεις στην εστία τους. Στην επανάληψη και με εξαίρεση την ευκαιρία που είχε η Καβάλα στο 74' να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από σέντρα του Αμπντούν ο Ολιβέιρα λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ, δεν σημειώθηκε κάποια ιδιαίτερη φάση και οι δύο ομάδες έμειναν με το σφύριγμα της λήξης στο 0-0.

Κίτρινες: Δάρλας, Σαμπού

Κόκκινη κάρτα: -

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σαρμιέντο, Δάρλας (66' Αθανασίου), Ολιβέιρα, Καραλής, Σαμπού, Αναστασάκος (74' Μπρίτο), Τάτος (69' Φαβάλι), Σκόνδρας, Καραγκούνης, Μπάλλας.

ΚΑΒΑΛΑ (Γιάννης Μαντζουράκης): Βαγιέχο, Οικονόμου, Θεοδωρέλλης, Ντουγκλάο (72' Τόμασιτς), Ντιέ, Καρντόζο, Περεϊρίνια (39' Βλάχος), Αμπντούν, Ονουάτσι (56' Βουτσίτσεβιτς), Νικουλάε, Ρίος.


Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 3-1

Με ψηλά το κεφάλι «αποχαιρέτησε» ο Αστέρας την Σούπερ Λίγκα, καθώς σε αγώνα για την 30η και τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, επικράτησε 3-1 του αδιάφορου Πανιώνιου στην Τρίπολη. Για τους γηπεδούχους ο Πουλίδο «χτύπησε» δύο φορές (7', 42'), ο Λαδάκης «έγραψε» το 3-0, ενώ οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν να μειώσουν στο 87' με τον Γκαλίτσιο.

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, ήλεγξε το χώρο του κέντρου και από τα πρώτα λεπτά του αγώνα είδε αποτελέσματα. Με το... καλημέρα ο Πουλίδο (7') με ωραίο γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ ο ίδιος ήταν αυτός που διαμόρφωσε το 2-0 στο 42', μετά από κεφαλιά που πήρε από εκτέλεση φάουλ του Αργυρόπουλου. Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να απειλούν την εστία του Πανιωνίου, που έδειχνε νευρικός στον αγωνιστικό χώρο, και δύο λεπτά αργότερα ο Λαδάκης με πλασέ διαμόρφωσε το σκορ ημιχρόνου 3-0.

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος ανέβασε στροφές, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει τρία λεπτά πριν τη λήξη με κεφαλιά του Γκαλίτσιου.

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Κόκκινη κάρτα: -

Κίτρινες: Γκαλίτσιος, Σάμαρης

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Πιπίνης, Πουλίδο (46' Κερ), Άλβες,Μπαστία, Λαδάκης (79' Τσαμπούρης), Φρανκου (68' Φορτούνης), Αρσενίεβιτς, Μάρτινς, Ματούσιακ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής): Παναγόπουλος, Κβιρκβέλια, Κοντοές (46' Σάμαρης), Σιόβας, Λάτκα, Γκαλίτσιος, Αναστασόπουλος (65' Κολοβός), Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Μήτρογλου, Σβέρκος (41' Σάλαλι).

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 30 αγώνες)


1. Ολυμπιακός 73 -ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ


------------------------


2. Παναθηναϊκός 60 -ΠΛΕΪ ΟΦ


3. ΑΕΚ 50 -ΠΛΕΪ ΟΦ


4. ΠΑΟΚ 48 -ΠΛΕΪ ΟΦ


5. Ολυμπιακός Βόλου 47 -ΠΛΕΪ ΟΦ


------------------------


6. Άρης 45


7. Καβάλα 40


8. Εργοτέλης 39


9. Ξάνθη 36


10. Πανιώνιος 35


11. Ηρακλής 35


12. Ατρόμητος 34


13. Κέρκυρα 33


------------------------


14. Αστέρας Τρίπολης 31 -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ


15. Λάρισα 25 -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ


16. Πανσερραϊκός 24 -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ


Η βαθμολογία των πλέι οφ


Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, με τη διεξαγωγή της 30ής αγωνιστικής, οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ θα εκκινήσουν με την ακόλουθη βαθμολογία:

Παναθηναϊκός 3


ΑΕΚ 1


ΠΑΟΚ 0


Ολυμπιακός Βόλου 0
Πηγή: skai.gr