"Να υιοθετήσει η ΕΠΟ τα μέτρα για τη βία που εφαρμόζονται στην Ευρώπη"

Να υιοθετήσει τα μέτρα για τη βία που εφαρμόζονται στην Ευρώπη καλεί την ΕΠΟ ο υπουργός Πολιτισμού κ Π.Γερουλάνος με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», προειδοποιώντας ότι «ως Πολιτεία διατηρούμε την επιλογή να εφαρμόσουμε και πολιτικές εξαιρετικά αυστηρές για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά ακόμα δεν έχουμε εξαντλήσει τις επιλογές μας».

Σημειώνει ταυτόχρονα ότι «τέτοιες επιλογές θα είναι επώδυνες όχι μόνον για αυτούς που φταίνε αλλά και για αυτούς που σήμερα προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα». Τονίζει ότι «δεν υπάρχουν αθώοι» στο θέμα της βίας και σημειώνει «έχουμε ξεκινήσει μια συστηματική δουλειά κατά της βίας που βασίζεται στην αρχή ότι όσο συνεχίζει η βία τόσο θα κλείνει η στρόφιγγα με αυστηρότερους νόμους, μεγαλύτερες ποινές και αποκλεισμό από την προβολή».

Ο κ.Γερουλάνος υπογραμμίζει ακόμη ότι τον Μάρτιο θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τη λειτουργία των συνδέσμων, τις οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών, την πιστοποίηση των εταιρειών ιδιωτικής ασφάλειας καθώς και την εισαγωγή ρητρών βίας στα χορηγικά συμβόλαια του ΟΠΑΠ και στις συμβάσεις παραχώρησης των κρατικών σατδίων.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γ. Νικητιάδης, στην ίδια εφημερίδα, διευκρινίζει ότι «οι σεκιούριτι θα καταθέτουν τα ονόματά τους 48 ώρες πριν από τους αγώνες και θα εγκρίνονται από την Αστυνομία ενώ οι συλληφθέντες για επεισόδια στα γήπεδα θα εμφανίζονται υποχρεωτικά στο αστυνομικό τμήμα και δεν θα μπορούν να βλέπουν την ομάδα τους για τρία έως πέντε χρόνια»

Ο ΓΓΑ κ Π. Μπιτσαξής διαμηνύει ότι αν η Super League δεν αλλάξει πλεύση τότε η διοργάνωση του πρωταθλήματος θα γίνεται από την ΕΠΟ με στενότερη εποπτεία από τη διεθνή ομοσπονδία όσο και από την πολιτεία».
Πηγή: skai.gr