Συνάντηση Π. Γερουλάνου με τον Σ. Πιλάβιο

Με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, με θέμα συζήτησης τη βία στα γήπεδα, με αφορμή όσα διαδραματίστηκαν το Σάββατο στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής.

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι το πρόβλημα της βίας είναι συνολικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί, ενώ ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για το νομοσχέδιο περί βίας, που αναμένεται να δοθεί τον Μάρτιο προς δημόσια διαβούλευση.

«Προτεραιότητά μας είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Προς αυτή την κατεύθυνση κινητοποιήσαμε όλες τις δυνάμεις και στο πλαίσιο αυτό έγινε και η συνάντηση με την ΕΠΟ» τόνισε στις δηλώσεις του ο υπουργός Πολιτισμού.

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι «είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι η Πολιτεία μπορεί να πάρει ριζικά μέτρα, αλλά αυτά θα αλλάξουν μια για πάντα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πριν φτάσουμε εκεί, πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε, για να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να αποκτήσουμε το πρωτάθλημα που μας αξίζει. Θέλουμε να κάνουμε σοβαρά και συνεπή βήματα, για να τελειώσει η βία στο πρωτάθλημα, και αυτό δεν γίνεται αν βγαίνει ο καθένας και κάνει δηλώσεις ή προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις. Χρειάζεται μεθοδική δουλειά και μου δίνει αισιοδοξία το γεγονός ότι και από την ΕΠΟ αυτή η δουλειά έχει ξεκινήσει».

Από την πλευρά του, ο κ. Πιλάβιος δεσμεύτηκε πως η ΕΠΟ θα προχωρήσει τον Ιούνιο σε περαιτέρω αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικά της.

Τις επόμενες μέρες ο υπουργός Πολιτισμού θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ, Γιάννη Σπανουδάκη, για την αυστηροποίηση των ρητρών βίας στα χορηγικά συμβόλαια του ΟΠΑΠ, ενώ ο Γιώργος Νικητιάδης θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, και τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γόντικα.
Πηγή: skai.gr