ΟΗΕ προς Ολυμπιακό: «Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί»

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε επίπεδο στη διεθνή ποδοσφαιρική οικογένεια, όπως παραδέχθηκαν κορυφαίοι εκπρόσωποι του ΟΗΕ, της FIFA και της UEFA μετά από τον αγώνα κατά της φτώχειας που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο "Γ. Καραισκάκη". Έναν αγώνα, που μεταδόθηκε σε εικόνα HD από το woop.gr και μάλιστα το επίσημο σάιτ του ΟΗΕ παρέπεμπε τους αναγνώστες του στην ιστοσελίδα μας για την σπουδαία αυτή αναμέτρηση.

Πλέον, όχι μόνο με εγκώμια αλλά και με πράξεις ήλθε και η επιβεβαίωση από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, με την απόφαση που έχει ληφθεί από τα ανώτατα στελέχη του Οργανισμού, προκειμένου να γίνει θεσμός η συνεργασία με τον Ολυμπιακό.

"Τα καταφέρατε θαυμάσια. Αριστεύσατε. Οι προσπάθειες του Προέδρου σας, κ. Μαρινάκη, αλλά και όλων όσοι εργάσθηκαν από τον Ολυμπιακό γι αυτόν τον αγώνα κατά της φτώχειας, ένα πάρα πολύ σημαντικό project για τον ΟΗΕ, δημιούργησαν ένα τέλειο αποτέλεσμα. Θέλουμε να είστε κοντά μας και για τη συνέχεια γιατί μαζί καταλαβαίνουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά για το κοινό καλό".

Με αυτά τα λόγια, εκφράσθηκε από τον ΟΗΕ προς τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού η ευαρέσκεια του Οργανισμού και παράλληλα γνωστοποιήθηκε και η πρόταση του για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του woop.gr, ο ΟΗΕ είχε την επιθυμία να αναθέσει στον Ολυμπιακό τη διεξαγωγή για δεύτερο συνεχή χρόνο του αγώνα κατά της φτώχειας και αυτή η προοπτική αναμφίβολα άρεσε στους ερυθρόλευκους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, καθώς προκύπτει σχετικό κώλυμα από το καταστατικό που καθορίζει τους όρους πραγματοποίησης αυτού του αγώνα, αφού ρητά ορίζεται ότι πρέπει να διεξάγεται κάθε χρόνο σε άλλη χώρα.

Πάντως, η συνεργασία ΟΗΕ και Ολυμπιακού αποκτά πλέον μείζονα χαρακτήρα και θα αποτυπωθεί και σε άλλες φιλανθρωπικές δράσεις και ενέργειες όπως και σε μία σειρά από δραστηριότητες που θα αφορούν συνέργειες τους .

Προετοιμάζονται εξαιρετικά ευχάριστες εκπλήξεις που θα απογειώσουν τη δυναμική και το κύρος του Ολυμπιακού και σε αυτόν τον τομέα. Οπως ακριβώς ονειρεύεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που αισθάνεται ότι ο Ολυμπιακός πρέπει πάντα να δείχνει ότι είναι κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος ανοίγοντας τα φτερά του και προσφέροντας στήριξη και βοήθεια στην κοινωνία.

Την Πέμπτη μάλιστα θα υπάρξει ταυτόχρονη ανακοίνωση του ΟΗΕ και του Ολυμπιακού για τα αποτελέσματα του αγώνα κατά της φτώχειας που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Θα αναφερθούν τα ποσά που πρόκειται να διανεμηθούν και αυτό που πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο είναι ότι από την εκκαθάριση που έγινε (μετά από την αφαίρεση των σχετικών εξόδων), προκύπτει ως οικονομικό αποτέλεσμα ποσό που αναλογικά (με βάση τη χωρητικότητα του γηπέδου, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση και τα πληθυσμιακά δεδομένα της χώρας) είναι το μεγαλύτερο που καταγράφηκε ποτέ, από την ημέρα που ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια η πραγματοποίηση του αγώνα κατά της φτώχειας.

Από τα καθαρά έσοδα, το 50% θα δοθεί στον ΟΗΕ, ώστε να καταλήξει για την ενίσχυση των κατοίκων του Πακιστάν και της Αϊτής που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές και το άλλο 50% μένει στον Ολυμπιακό για την παροχή συνδρομής προς τους κοινωφελείς σκοπούς που είχε ανακοινώσει ότι θα υποστηρίξει η πειραική ομάδα.

Πάντως, δεν αποκλείεται να κάνει μία ακόμα γενναία χειρονομία ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και να αυξήσει το ποσοστό προς τον ΟΗΕ.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός, θα διαθέσει το μερίδιο του από τον αγώνα κατά της φτώχειας σε κοινωφελή ιδρύματα του Πειραιά, όπως η «Αργώ», η Ναυτική Ένωση Γονέων με παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά και στους φτωχούς και άστεγους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, μέσω της εκκλησίας. Και τα δύο αυτά προγράμματα σκοπό έχουν την περίθαλψη των κοινωνικά αδυνάτων, φτωχών, απόρων και ασθενών.Η φιλοσοφία του Βαγγέλη Μαρινάκη για την πραγματοποίηση στο γήπεδο Καραισκάκη του αγώνα κατά της φτώχειας, με τη σημειολογία της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ άλλοτε κατά τις τελευταίες δεκαετίες, δικαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο.

Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Νίκος Καραχάλιος, είχε την ευκαιρία να ακούσει θερμές κουβέντες από πολλούς Ευρωπαίους στην παρουσία του στην τελετή απονομής της" Χρυσής Μπάλας", στον καλύτερο ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη.
Πηγή: skai.gr