"Ερυθρόλευκη χρονιά" στο βόλει

Αναμφίβολα η περσινή χρονιά ήταν ερυθρόλευκη. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το κύπελλο και το πρωτάθλημα επικρατώντας κατά κράτος του αιωνίου αντιπάλου Παναθηναϊκού.

Μπορεί οι πράσινοι να τερμάτισαν στην κορυφή της βαθμολογίας και να είχαν το πλεονέκτημα έδρας ωστόσο η ομάδα του Αντερς Κρίστιανσεν είχε άγριες διαθέσεις από την αρχή των τελικών. Στην πρώτη μάχη των αιωνίων, ο Ολυμπιακός έσπασε την έδρα του Παναθηναϊκού καθώς επικράτησε με 3-0 σετ. Το ίδιο αποτέλεσμα και στο δεύτερο μεταξύ τους ματς. Οι πράσινοι αντέδρασαν μόνο στον τρίτο αγώνα από τον οποίο έφυγαν νικητές έστω και δύσκολα με 3-2 σετ. Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν να πανηγυρίσουν μέσα στο Ρέντη. Και το κατάφεραν. Επικράτησαν με 3-0 σετ, έκαναν το 3-1 στις νίκες και γεύτηκαν τη χαρά του πρωταθλήματος μετά από 6 χρόνια ανομβρίας.

Ο τελικός του κυπέλλου ήταν αυτός που ακόμα μία φορά απασχόλησε τους πάντες και ο λόγος σίγουρα όχι αγωνιστικός. Τα τραγικά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην Πάτρα οδήγησαν στην αναβολή του αγώνα ο οποίος ορίστηκε για τις 4 Απριλίου στην Ολυμπιακή εγκατάσταση του τάε κβο ντο, με φιλάθλους μόνο μαθητές και αθλητές. Εκεί ο Ολυμπιακός, σε μία αναμέτρηση που αποτέλεσε πραγματική διαφήμιση για το βόλεϊ, επικράτησε με 3-2 σετ του Παναθηναϊκού και κατέκτησε το 11ο κύπελλο στην ιστορία του συλλόγου.

Οι δύο αιώνιοι όμως διασταύρωσαν τα ξίφη τους και στα προημιτελικά του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας. Οι πράσινοι ήταν εκείνοι που έφυγαν χαμογελαστοί καθώς πήραν το εισιτήριο για το Final 4 της διοργάνωσης που διεξήχθη στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.Οι παίκτες του Λεώνη πέτυχαν μία πολύ σπουδαία νίκη επί της Ιταλικής Κούνεο όμως στον τελικό δεν τα κατάφεραν απέναντι στη Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ.

Μεγάλη επιτυχία και για τον Ηρακλή που προκρίθηκε για τρίτη φορά στην Ιστορία του σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γηραιός μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα ηττήθηκε από την ισχυρή Τρεντίνο με 3-1 σετ.
Στις γυναίκες ο Παναθηναϊκός συνέχισε την παντοκρατορία του καθώς αναδείχτηκε για 4η φορά νταμπλούχος Ελλάδας ενώ συμμετείχε και στον τελικό του Τσαλεντζ Καπ όπου γνώρισε την ήττα από την Ιταλική Βίνι Μοντεσκιάβο με 3-0 σετ.

Σε εθνικό επίπεδο, η Ελλάδα κατέλαβε την 8η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τουρκίας, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία, αφού τερμάτισε μπροστά από μεγάλες δυνάμεις, όπως η Ιταλία και Ισπανία. Η ελληνική ομάδα μετά το 3x3 στην Α' φάση της διοργάνωσης στόχευσε πιο ψηλά, μέχρι και την 4άδα, αλλά μετά τις ήττες από τη Γερμανία και τη Γαλλία με 3-1 σετ το όνειρο των ημιτελικών χάθηκε, ενώ με την ήττα από την Πολωνία με 3-0 χάθηκε τελικά και η 6άδα.

Ευχή όλων η φετινή χρονιά να είναι περισσότερο ανταγωνιστική και θεαματική. Εντός γηπέδων φυσικά...




Πηγή: skai.gr