"Παναστεραϊκός" ο... Παναθηναϊκός!

Μια χρόνια όνειρο για τον Παναθηναϊκό. Όνειρο όμως που έγινε πραγματικότητα. Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης για 5η φορά στην ιστορία του συλλόγου. Και αυτός ήταν και είναι πάντα ο στόχος μιας μεγάλης ομάδας. Η κορυφή.

Το Βερολίνο ήταν η πόλη που φιλοξένησε τη γιορτή του μπάσκετ. Το Φάιναλ Φορ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Εκεί όπου οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης διεκδίκησαν το βαρύτιμο τρόπαιο της Ευρωλίγκα.

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα έδωσαν μάχη στην Ο2 Αρένα για το στέμμα. 4 ομάδες , ένα τρόπαιο.

Στο παιχνίδι που άνοιξ
ε την αυλαία του Φάιναλ Φορ, η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2008 έκαμψε την αντίσταση της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ την οποία νίκησε με 82-78. Ο Ραμούνας Σισκάουσκας ήταν ακόμα μία φορά ηγέτης της ΤΣΣΚΑ πέτυχε 29 πόντους εκ των οποίων τους 18 στην τέταρτη και πιο κρίσιμη περίοδο. Οι Μοσχοβίτες πέρασαν στον μεγάλο τελικό με σκοπό να διατηρήσουν τα κεκτημένα.

Ο δεύτερος ημιτελικός περιλάμβανε ελληνικό εμφύλιο. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταύρωσαν τα ξίφη του με έναν και μοναδικό στόχο το εισιτήριο για τον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Σ ένα ματς που κρίθηκε πραγματικά στο τελευταίο λεπτό οι πράσινοι κατάφεράν και νίκησαν τον αιώνιο αντίπαλο με 84-82.

Στον μικρό τελικό ο Ολυμπιακός με πεσμένη την ψυχολογία παραδόθηκε στην Μπαρτσελόνα, γνώρισε την ήττα με 95-79 και κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Φάιναλ Φορ.

Ο μεγάλος τελικός ήταν διαφήμιση του μπάσκετ. Παναθηναϊκός εναντίον ΤΣΣΚΑ, Ομπράντοβιτς εναντίον Μεσίνα, Σπανούλης εναντίον Σισκάουσκας, από όποια οπτική γωνία και να το έβλεπε κανείς, ήταν ένα ματς ανάμεσα στους καλύτερους... Η ρωσική αρκούδα επεδίωκε να αναπαυθεί στο θρόνο της ακόμα μία χρονιά και ο Παναθηναϊκός να τη σηκώσει άρον άρον και να φορέσει το στέμμα της.
Και τα κατάφερε. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς νίκησαν σε έναν δραματικό τελικό την ΤΣΣΚΑ με 73-71 και πανηγύρισαν το 5ο Ευρωπαϊκό τους τρόπαιο και το δεύτερο τρίπλ κράουν σε τρία χρόνια.

Πολυτιμότερος παίκτης του Φάιναλ Φορ αναδείχτηκε ο Βασίλης Σπανούλης. Ενώ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι πλέον ο πολυνίκης προπονητής στην ιστορία του θεσμού..
Το σίγουρο είναι πως έπεται συνέχεια.. Και η φετινή αγωνιστική χρονιά για τις ελληνικές ομάδες αναμένεται συναρπαστική.
Πηγή: skai.gr