Κλείσιμο

Η Σερβία ''υπέταξε'' την Ισπάνια

ΣΕΡΒΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ 66-57
Σπουδαία νίκη πετύχε η Σερβία στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Γ' ομίλου. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς επιβλήθηκε με 66 - 57 της ασήμενιας Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, Ισπανίας. Οι 'Ιβηρες βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ την Σερβία σχεδόν καθ' ολη την διάρκεια του αγώνα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο έκανε μια ύστατη προσπάθεια να ''ξαναμπεί'' στο παιχνίδι ωστόσο οι ''Πλάβι'' κατάφεραν να διατηρήσουν τα κεκτημένα. Κορυφαίος των Σέρβων ήταν ο Νέναντ Κρστιτς με 17 πόντους και άξιοι συμπαραστάτες του οι Βελίτσκοβιτς της Ρεάλ και ο Τέπιτς του Παναθηναϊκού με 14 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Σερβία (Ίβκοβιτς): Τέπιτς 10, Τεόντοσιτς 4, Πάουνιτς 4, Μπιέλιτσα 2, Μάρκοβιτς 2, Τρίπκοβιτς 3, Ραντούλιτσα 2, Κρστιτς 17, Πέροβιτς 2, Βελίτσκοβιτς 12, Μάτσβαν 8.
Ισπανία (Σκαριόλο): Π. Γκασόλ 9, Ρούμπιο 6, Ναβάρο 14, Κλαβέρ, Ρέγες 10, Καμπέθας, Λόπεθ 3, Γιούλ 9, Μ. Γκασόλ 4, Μουμπρού, Γκαρμπαχόσα.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ - ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ 72-59
Ιδανική ήταν η πρεμιέρα για την Σλοβενία, η οποία επικράτησε με 72-59 της Μεγάλης Βρετανίας. Οι Σλόβενοι μπήκαν πιο δύνατα στο πρώτο δεκάλεπτο , ωστόσο οι παίκτες του Κρις Φίντς κατάφεραν να ισοροπήσουν την κατάσταση σε δεύτερη και τρίτη περίοδο. Η ανωτερότητα της ομάδας του Γιούρι Ζντόβτς φάνηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο και με με κορυφαίους τους Λάκοβιτς και Λόρμπεκ κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

Μεγάλη Βρετανία (Φίντς): Λένζλι 1, Μενσά-Μπονσού 18, Σάλιβαν, Τζορτζ, Άρτσιμπαλντ 12, Φρίλαντ 6, Ρέινκινγκ 5, Μπόιντ 8, Μπετς 9.
Σλοβενία (Ζντοβτς): Λάκοβιτς 11, Ούντριχ 8, Μπρέζετς 8, Νάχμπαρ 7, Ντράγκιτς, Γιαγκόντνικ 6, Ντ. Λόρμπεκ 7, Γκόλεματς 6, Ερ. Λόρμπεκ 19.
Πηγή: skai.gr