Ολοκλήρωσε τα φιλικά με ήττα


Το ξεκίνημα ήταν κακό και το τελείωμα ακόμα χειρότερο. Στο ενδιάμεσο διάστημα η Εθνική μπάσκετ έδειξε αρκετά καλά στοιχεία, αλλά η ουσία είναι πως στο τελευταίο της φιλικό πριν από το Ευρωμπάσκετ ηττήθηκε με 81-64 στο τουρνουά του Μάριμπορ.

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι διεθνείς ήταν πολύ κακοί στην άμυνα, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να προηγηθούν στο 13' με 32-16)! Ο Πρίντεζης και ο Καλαμπόκης ήρθαν ορεξάτοι από τον πάγκο και έδωσαν πολλές λύσεις, ο Καλάθης οργάνωσε καλύτερα από τον Σπανούλη και με τρίποντο του Περπέρογλου η Εθνική πλησίασε σε 31-34 για να κλείσει το ημίχρονο με αυτή την απίθανη «βόμβα» του Λάκοβιτς πολύ πίσω από τη σέντρα.

Στο δεύτερο μέρος η Εθνική με καλάθι του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη πέρασε μπροστά με 50-49 στο τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά στα τελευταία επτά λεπτά κατέρρευσε. Μετά το τρίποντο του Σπανούλη που ισοφάρισε σε 59-59, οι Σλοβένοι έκαναν επιμέρους σκορ 22-5 και έφθασαν στο τελικό 81-64.

Η Εθνική επέστρεψε το απόγευμα της Δευτέρας και θα προπονηθεί ως την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ. Την Παρασκευή θα αναχωρήσει για το Γκντανσκ, οπού θα γίνει η πρώτη φάση του Ευρωπάσκετ. Όλα τα παιχνίδια της Εθνικής μαζί με τους καλύτερους αγώνες των ομίλων στην Πολωνία, θα έχετε την ευκαιρία να τους παρακολουθείτε από τις 7 ως τις 20 Σεπτμεβρίου στο από στο www.skai.gr

Πηγή: skai.gr