Σκληρή απάντηση Αθήνας σε Άγκυρα: «Η Ελλάδα δεν δέχεται μαθήματα απο κανέναν»

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στον τούρκο εκπρόσπωο του ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι για την προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τις… συστάσεις προς την ελληνική κυβέρνηση, για το μεταναστευτικό.

Απάντηση του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρου Γεννηματά, σε ερώτημα δημοσιογράφου αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, έχει ως εξής

«Η Ελλάδα ως ευνομούμενη δημοκρατική χώρα δεν δέχεται μαθήματα από κανέναν. Η Τουρκία, αντί να κάνει υποδείξεις, καλό θα είναι να εφαρμόσει πλήρως τις πρόνοιες της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας και να σταματήσει να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως μέσο πίεσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Γεννηματάς τόνισε πως η Τουρκία αντί να κάνει υποδείξεις, καλό θα είναι να εφαρμόσει πλήρως τις πρόνοιες της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας και να πάψει να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως μέσο πίεσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σημειώνεται πως ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τουρκίας Χαμί Ακσόι, σε ανακοίνωσή του, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερα από 4 εκατομμύρια εκτοπισμένα άτομα και συμπλήρωσε: «Οι Έλληνες συνομιλητές, καθώς και η διεθνής κοινότητα, πρέπει να καταλάβουν ότι είναι άδικο η Τουρκία να επωμίζεται μόνη της το βάρος τής μετανάστευσης που συνιστά παγκόσμιο πρόβλημα».

Πηγή: skai.gr