Πέτσας στο ΣΚΑΪ 100,3 για προανακριτική: Φαίνεται πως μιλάμε για κύκλωμα

Για ενδείξεις ύπαρξης κυκλώματος που χρησιμοποιούσε δημοσιεύματα για να πιέσει πρόσωπα σε συγκεκριμένες καταθέσεις, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας τα όσα φέρεται να δήλωσε ο Κωνσταντίνος Φρουζής ενώπιον της προανακριτικής της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

«Φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία που βγαίνουν προς τα έξω, ότι εδώ μιλάμε για ένα κύκλωμα που χρησιμοποιούσε δημοσιεύματα για να προκαλεί το ενδιαφέρον της δικαιοσύνης για πίεση σε συγκεκριμένα πρόσωπα, πώστε να τα οδηγήσουν σε συγκεκριμένες καταθέσεις», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Για την αίσθηση που προκάλεσε η αποκάλυψη Φρουζή για άτυπη συνάντηση με την κ. Τουλουπάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «μάλλον οι μόνοι που ήξεραν ότι θα μέναμε με τον στόμα ανοιχτό, είναι αυτοί που δεν ήθελαν να καταθέσει εδώ και τέσσερα χρόνια».

Τόνισε ωστόσο ότι περιμένει την προανακριτική να συνεχίσει ανεπηρέαστη το έργο της και αναμένει το πόρισμά της για να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα.

Παλαβή και όχι εποικοδομητική η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

Με αιχμή δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το «λουκέτο» που έσπασαν στην ΑΣΟΕΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα «φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%».

«Αυτά που ακούσαμε λίγο πριν, δεν εντάσσονται στη σφαίρα της εποικοδομητικής αντιπολίτευσης αλλά της παλαβής αντιπολίτευσης», τόνισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι δυστυχώς η ευτυχώς, η «μπάλα» είναι στο γήπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, να ανταποκριθεί στο εκλογικό ποσοστό που του έδωσε η κοινωνία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω, καθώς έχει ως βασική της προτεραιότητα την ασφάλεια και δεν θα επιτρέψει άβατα σε περιοχές ή Πανεπιστήμια.

Τα Πανεπιστήμια τόνισε, είναι χωροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, χώροι παιδείας και όχι «παραβατικότητας, μολότοφ, κουκουλοφόρων και λαθρεμπορίου».

Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώσεις για κλειστά κέντρα στην ηπειρωτική χώρα

Ο Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τις νέες κλειστές δομές φιλοξενίας προσφύγων που θα λειτουργήσουν στην ηπειρωτική χώρα.

«Είμαστε στη φάση χωροθέτησης», «ενημερώνουμε τις τοπικές κοινωνίες», «μέσα στην επόμενη εβδομάδα να περιμένετε ανακοινώσεις για το πόσα, που και τι χωρητικότητας κέντρα θα λειτουργήσουν», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει τις ανάγκες στήριξης των τοπικών κοινωνιών όπου θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή: skai.gr