«Όχι» της Προανακριτικής στην ανάκλησης της απόφασης για Τζανακόπουλο - Πολάκη

Απορρίφθηκε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάκληση της απόφασης εξαίρεσης των βουλευτών Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Η πλειοψηφία της προανακριτικής, απέρριψε επίσης, το αίτημα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για εξαίρεση των βουλευτών της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη και Κώστα Κυρανάκη και του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου, για μεροληπτική στάση.

Οι τρεις βουλευτές απέρριψαν τις κατηγορίες Παπαγγελόπουλου περί μεροληψίας και ανέφεραν ότι δεν συντρέχει θέμα ασυμβίβαστου στη συμμετοχή τους στην επιτροπή καθώς δεν έχουν κληθεί ως μάρτυρες. Στη συνέχεια βγήκαν από την αίθουσα έως ότου τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής να λάβουν τις τελικές αποφάσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Υπονομεύουν τους θεσμούς, εξευτελίζουν τους εαυτούς τους

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατήγγειλε μεθόδευση της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής.

«Οι μάσκες σήμερα έπεσαν. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αποφασίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αρνήθηκαν να εφαρμόσουν για τους εαυτούς τους, όσα δεν δίστασαν να εφαρμόσουν για τη μειοψηφία. Έχουν υπονομεύσει το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα, τους θεσμούς, εξευτελίζοντας τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Πρόσθεσε επίσης, ότι «για να αφαιρεθεί και το τελευταίο φύλλο συκής που νομίζουν ότι διαθέτουν και να εξεταστεί ο κ. Φρουζής», ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί στη σημερινή συνεδρίαση από τον εισηγητή του Σπύρο Λάππα.

Πηγή: skai.gr