ΚΙΝΑΛ: Να αντιμετωπιστούν οι κλυδωνισμοί από την Thomas Cook

Δεκαπέντε βουλευτές ζητούν τη λήψη μέτρων άμεσης ανακούφισης των ελληνικών επιχειρήσεων που ζημιώθηκαν και αναλυτική ενημέρωση για το μέγεθος των επιπτώσεων στον ελληνικό τουρισμό.

Τη λήψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των κλυδωνισμών από την πτώχευση  του Οργανισμού Thomas Cook στον ελληνικό τουρισμό ζητούν 15 βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής από τα συναρμόδια υπουργεία. 

Με ερώτηση τους οι βουλευτές ζητούν ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα άμεσης ανακούφισης που εξετάζει η Κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στις ζημιωθείσες επιχειρήσεις της χώρας μας, όπως το  «πάγωμα» εισφορών ή οφειλών προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες).

Παράλληλα προτείνουν την προώθηση μέτρων μέσω του ΕΟΤ, για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος, με στόχο να καλυφθει το κενό που δημιουργήθηκε στην τουριστική αγορά.

Οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν επίσης αναλυτική ενημέρωση  αναφορικά με το μέγεθος των επιπτώσεων στα έσοδα του ελληνικού τουριστικού κλάδου, από τη μη καταβολή των οφειλόμενων ποσών στον ξενοδοχειακό κλάδο και τις διασυνδεόμενες με αυτόν επιχειρήσεις, καθώς  και από την ακύρωση των επισκέψεων ως το τέλος της τρέχουσας σεζόν και της επόμενης, όπως και για τις υπολογιζόμενες επιπτώσεις στα δημόσια έσοδα και τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, αλλά και τυχόν περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας στη χώρας μας που μπορούν να αξιοποιηθούν σε συνεννόηση με τον εκκαθαριστή  της Thomas Cook. 

Σχετικά με την προστασία των εργαζομένων, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ζητούν απαντήσεις για τον κυβερνητικό σχεδιασμό περί της άμεσης εργασιακής αποκατάστασης όσων μείνουν άνεργοι καθώς και ως προς τη δυνατότητα νομικής υποστηριξης του Υπουργείου Εξωτερικών σε επιχειρήσεις κι  εργαζομένων σε νομικές ενέργειες, που πιθανώς να χρειαστεί να γίνουν στην έδρα της επιχείρησης.
 

Πηγή: skai.gr